Zážitkový kurz řízení osobního vozidla pro nevidomé aneb nevidomí za volantem na Masarykově okruhu

Publikováno 07.02.2024 11:16 Odbočka Praha západ a KC Vrchlická


Začíná: 25.04.2024 09:00
Končí: 25.04.2024 14:00
Kde: Brno

Milí na Vis-Inpu,

předáváme od Tyflocentra Brno velice zajímavou pozvánku.

Zážitkový kurz řízení osobního vozidla pro nevidomé aneb nevidomí za volantem na Masarykově okruhu

Dne 25. dubna 2024 ve čtvrtek se na Masarykově okruhu uskuteční již 4. ročník zážitkového kurzu řízení osobního vozidla pro nevidomé. Pořádá jej TyfloCentrum Brno. Vzhledem k době kovidové, jsme s přihláškami oslovili nejprve přihlášené z let 2020 - 2021, kdy se akce nemohla konat. Stále zůstává několik míst volných. Při přihlášení rozhoduje den a čas doručení přihlášky. I po obsazení všech míst vytváříme seznam náhradníků, protože do 25. dubna je daleko a holt se někdy přihodí, že to někomu na poslední chvíli nevyjde.

Co vás čeká, pokud jste na takové akci nikdy nebyli?

Nejlépe je příjezd do Brna naplánovat časně ráno. Začínáme již v 9 hod. na Masarykově okruhu. Můžete však přijet podle svých možností nejpozději však do 14 hod.

Pokud jste za volantem automobilu nikdy neseděli, pěkně si na parkovišti vyzkoušíte rozjezd, řazení a zastavení vozidla, což jsou základní úkony při řízení vozidla.

Pokud to zvládnete, pustíme vás na okruh ve vozidle autoškoly s lektorem autoškoly, který bude vašim průvodcem pro řízení, bude vás slovně navigovat, kam máte točit volant, případně jak máte řadit.

 

Celou akci budou provázet doprovodné aktivity, abyste se nenudili při čekání na svou životní jízdu autem po Masarykově okruhu. A kdo vydrží až do pozdního odpoledne, čeká vás překvapení :-)

 

Přihlášku a podrobné pokyny najdete v příloze.

Tak neváhejte a přihlašte se ještě dnes.

 

Petr Sýkora za pořádající organizaci :-)

PS: telefonické dotazy omezte prosím ve dnech 5. až 9. února - čerpání dovolených z důvodu jarních prázdnin na jihu Moravy :-)