ZÁŽITKY NAŠICH POMOCNÍKŮ – GRACE

Publikováno 13.06.2023 15:08 KDVP


Obrázek

Říkají mi Princezna Grace a v pondělí 12. června  jsem byla v Benátkách. Ne, neplavila jsem se na gondole ani si neskočila na koupačku do Jizery. „V Benátkách“ se říká jedné mateřské škole na pražském Jižním městě.

Byla jsem ukázat malým dětem, jak jsme my, vodicí psi šikovní, páníček Pavel jim zase povídal o tom, jak lidi se špatným koukáním žijí, k čemu je jim bílá hůl a jak se k nim mají ostatní chovat. 

Já své dovednosti předvedla nejen dětem a jejich učitelkám, ale i malému labradořímu klukovi Kelvinovi, ze kterého jednou možná taky bude šikovný vodicí pes. Zatím se chlubí, že své předvychovatelce Jitce pomáhá vyučovat na pražské VŠCHT – ale až půjde do opravdové psí školy, ono ho to chlubení přejde!

Mezi dětmi to bylo opravdu prima. Vyptávaly se, kde spinkám, co dostávám do misky, jestli taky někdy zlobím – a hlavně si mě hladily.

Taky Kelvin předvedl, co všechno už umí, a samozřejmě se nechal pomazlit.

Myslím, že na nás můžou být pyšní jak naši lidé, tak i tety ze Střediska výcviku vodicích psů v Praze Jinonicích, a že jsme si ty dobrůtky za své výkony opravdu zasloužili.

Vaše Grace.


Obrázky

Grace s Pavlem, Kelvin s Jitkou a plno malých dětí kolem. Grace s Pavlem, Kelvin s Jitkou a plno malých dětí kolem.
Grace předvádí cviky poslušnosti, právě uposlechla povel „SEDNI“ Grace předvádí cviky poslušnosti, právě uposlechla povel „SEDNI“
I Kelvin umí „SEDNI“ spolehlivě. I Kelvin umí „SEDNI“ spolehlivě.
kdyby chybělo pořádné pohlazení a pomazlení! kdyby chybělo pořádné pohlazení a pomazlení!