Vodicí psi ve Vsetíně

Publikováno 10.08.2022 14:20 Hluší Zdeněk


Obrázek

 

Když jsme v červnu na tuto akci za KDVP přijímali pozvání, nemohl nikdo tušit, jaké vražedné vedro bude 5. srpna panovat.Proto jsme po domluvě s pořadateli téměř vynechali  ukázky práce vodicích psů – ti se choulili ve stínu a hlídali si misky s vodou. Pohladit se ale ochotně nechali a my o nich a o životě s nimi vyprávěli.

Dopoledne to bylo povídání pro děti z příměstského tábora, kde jsme představili i knížku „Nabu, Nelsí a škola pro superpsy“, vydanou Redakcí časopisu Zora. Po obědě to byla  besedas knihovníky a potom vystoupení při programu na náměstí. Tady si obdivuhodně vedla Petra Šulcová s Nathanem. Nejenže ochotně vyprávěla o životě se svým už čtvrtým pomocníkem, ale předvedla dětem i čtení bodového písma. Náš nový člen Zdeněk Drahoňovský tak mohl nasbírat zkušenosti pro besedu s dětmi, která ho za pár dní čekala.

Děkujeme za milé přijetí ve Vsetíně a budeme rádi, když se podobná setkání uskuteční i jinde. 
manželé Krajíčkovi s Cedrikem

 


Obrázky

Plakátek zvoucí na akci Plakátek zvoucí na akci
Povídání s dětmi ve vsetínské knihovně Povídání s dětmi ve vsetínské knihovně
Vláďa Krajíček mluví na náměstí do mikrofonu, Cedrikovi se na rozpálených dlaždicích vůbec nelíbí. Vláďa Krajíček mluví na náměstí do mikrofonu, Cedrikovi se na rozpálených dlaždicích vůbec nelíbí.
Labrador Cedrik, Redfox retrivr Nathan, pudl Berný a jejich páníčci ve stínu stromů. Labrador Cedrik, Redfox retrivr Nathan, pudl Berný a jejich páníčci ve stínu stromů.