Vila Tugendhat.

Publikováno 21.04.2021 17:14 Novotný Karel


Obrázek

Hezký den všem,

doufám, že věříte v lepší časy, stejně jako my, a proto plánujeme opět prohlídku Vily Tugendhat, jak bylo dříve domluveno. Zatím je vila zavřená, ale musíme být připraveni. Počet osob ve skupině je maximálně 16. Zkontrolujte si, jak vám jedou vlaky a autobusy do Brna, doprava je zcela na vás.

 

Objednaný termín prohlídky:

KDY: 12. května 2021, což je středa

KDE: Vila Tugendhat se nachází ve vilové čtvrti Černá pole (MČ Brno sever), vstup do objektu z ulice Černopolní, čp. 45. Objekt je dostupný MHD (zastávky Tomanova, Dětská nemocnice či Schodová) cca. 5 minut chůze od objektu.

Vila Tugendhat patří k nevýznamnějším rezidenčním domům na světě díky architektonickému pojetí, materiálové skladbě i technickému vybavení. Tuto jedinečnou stavbu architekta Ludwiga Miese van der Rohe můžete navštívit a zúčastnit se zde komentované prohlídky s uzpůsobeným výkladem, možností širšího využití instalovaných prvků, a haptických modelů objektu. Jedná se o půdorysné zobrazení druhého nadzemního podlaží vily, které je z hlediska dispozice i provozu domu nejsdělnější. Strukturami jsou zajímavým způsobem odlišeny jednotlivé provozní zóny domu (část vyhrazená majitelům a hostům, část pro služebnictvo). Legenda kromě toho seznamuje s jednotlivými prvky interiéru. Vila Tugendhat disponuje třemi exempláři haptického půdorysu, dvěma legendami a jedním haptickým reliéfním modelem zobrazující zahradní průčelí vily Tugendhat.

Na vaše maily se těší:

Mgr. Věra Macháčková

machackova@sons.cz 

KC Vrchlická, Vrchlického 74, Praha 5

SONS ČR, z.s., Krakovská 21, 110 00 Praha 1

www.sons.cz

mobil: 777 498 722

FB: https://www.facebook.com/sonscz