Vaření v květnu
Vaření v květnu
V pondělí 26. května jsme se opět sešli, abychom si společně něco uvařili.
V plánu byly tentokrát masovo-zeleninové špízy s bramborem a jako dezert jednoduchý mrkvovo-celerový salát.
U podobných receptů skládajících se z množství ingrediencí je většinou těžké se předem dohodnout, protože ne každý všechno jí. Nakonec jsme ale došli ke shodě na špízu, který se skládal z kuřecího masa, klobásky, pórku, papriky, žampionů (a jablíčka kdo chtěl). K tomu se uvařilo větší než malé množství brambor. Vždycky toho dost zůstane, a to někteří strávníci reptali, že dostali dost, že budou přecpaní a že už nechtějí. Přitom jim ale nikdy na talíři nic nezůstane, vrní blahem a hladí si bříška.
Salát se dělal z půlky celeru, který se nejprve nastrouhal a pak uvařil (někdo při přípravě postupuje opačně), mrkve a jablka. Zjemnil se bílým jogurtem a majonézou, okořenil a snědl.
K přípravě špízů jsme použili už zaběhnutou horkovzdušnou fritézu, kterou jsme si pro tyhle účely pořídili. Brambory jsme vařili klasicky v hrnci na vařiči a po vzoru našich babiček před servírováním zahrabali do peřin, aby do té doby udržely teplo.
Jsme rádi, že se akce povedla. Na červen plánujeme jednak opékání pod širým nebem a možná i naše vaření u nás na odbočce, kde se na vás srdečně těšíme.
Zdroj obrázku pod titulkem: nicepng.com