Společně pomáháme a den otevřených dveří v jesenické odbočce

Publikováno 18.09.2019 18:51 Odbočka Jeseník


Obrázek

Rok se s rokem sešel a opět jsme měli možnost nabízet sociální služby naší odbočky na veletrhu sociálních služeb „Společně pomáháme“. Jedná se o celodenní akci organizovanou sociálním odborem MěÚ Jeseník na náměstí v Jeseníku. Přizváni jsou všichni poskytovatelé sociálních služeb na Jesenicku – tedy každá organizace, která nějakým způsobem nabízí pomocnou ruku lidem v různých životních situacích. Veřejnost tak má jedinečnou šanci nalézt informace o možných formách potřebné pomoci. Na letošní veletrh přizvala naše odbočka také prodejní stánek olomouckých tyflopomůcek, který se těšil velkému zájmu.

Chtěla bych vyjádřit velké poděkování vám všem, kteří jste se přišli podívat, a také nám pomoci na akci Společně pomáháme na jesenické náměstí. Ve stánku jsme byly od půl deváté až do 4 hodin odpoledne. Zájem o naše služby byl veliký i ze strany školních dětí, které přišly mezi 10 a 12 hodinou dopoledne. Vyzkoušet si simulační brýle, Pichtův psací stroj, prohlédnout si a zahrát si hry pro nevidomé - to vše širokou veřejnost zajímalo. O příjemnou atmosféru na celé akci se postarali kulturním programem naši členové - Vlaďka Mrňková autorským přednesem básní, Zdeněk Janeček se svým krásným zpěvem, pan Radomil Zapletal a Pavel Jura přispěl hrou na kytaru a zpěvem. Yva

V úterý 17. 9. od 8 do 16.30 hodin navázal na veletrh sociálních služeb Den otevřených dveří v naší odbočce. Zájemci si mohli prohlédnout prostory organizace, získat informační materiály, vyzkoušet si zvukovou střelbu, zahrát Qardo a podívat se na večerníček Krkonošské pohádky opatřený audiopopisem pro zrakově postižené. 


Obrázky