Pravidelné schůzky v knihovně

Publikováno 26.05.2022 18:00 Odbočka Příbram


Obrázek

Každý poslední čtvrtek v měsíci se členové naší odbočky schází v nedaleké městské knihovně Jana Drdy. Nad kafíčkem a dobrotami se vždy zaposloucháme do předem připravených ukázek z vybraných audioknih. Městská knihovna již před lety začala pořizovat i dostupné audioknihy, které je taktéž možné si vypůjčit. Tyto audioknihy nám knihovnice vždy představí a poté pustí několik ukázek. Někdy posloucháme na etapy celou knihu, pokud to naše členy zaujme.

Zbytek času věnujeme povídání, nebo napovíme pracovnicím knihovny, co mají hledat na internetu za zajímavost a ony nás pak vzdělávají. Hledáme takto například jak si vytvořit doma kosmetiku, jak se vyřezává ze dřeva, ale také třeba ze života slavných osobností nebo jaké květiny právě kvetou či třeba které květiny a dřeviny nám alergikům dělají nejhůře a jak se vyhnout alergickým následkům.

Do knihovny s námi chodí dobrovolnice Jitka. Členové si toho velmi váží, protože pomáhá s drobnými věcmi jako nalévání vody do skleničky. Venku pomůže najít umístění knihovny, či přivést člověka z taxíku do knihovny.

Je to pro nás neocenitelná pomoc.


Obrázky

Pogoda k poslechu Pogoda k poslechu
V knihovně mají i počítač s odečítačem V knihovně mají i počítač s odečítačem
Vždy máme nachystané občerstvené Vždy máme nachystané občerstvené
Naše milé knihovnice, děkujeme za přízeň! Naše milé knihovnice, děkujeme za přízeň!