Praha, Národní divadlo

Publikováno 23.04.2019 12:42 Hejčová Alena


Obrázek

Památka k návštěvě:

Praha, Národní divadlo

Aktualizováno: 29.11.2023

Lokalita: mapa

Národní divadlo se nachází na ulici Národní 1393/4, Praha 1 - Nové Město, Hlavní vchod do budovy je situován rovněž do ulice Národní, cca 30 metrů od tramvajové zastávky Národní divadlo.

Možnosti prohlídky:

Skupinová prohlídka s průvodcem interiérem divadla od základních kamenů až po otevřenou terasu. Výstup na terasu je dle individuálních, časových a fyzických možností návštěvníků po celkem 130 schodech. Délka prohlídky trvá 60 min. K haptické prohlídce jsou busty v prostorách divadla, některé i s popisky v Braillově písmu, reliéfně zdobený interiér hlediště a v suterénu základní kameny.

Objednávání:

Na prohlídku Národního divadla je potřeba vždy vytvořit skupinu s podobnými potřebami a fyzickými možnostmi návštěvníků. Objednávání prohlídek na míru u Mgr. Sylvany Šoleové.

Kontakt: tel.  420 224 901 506, 420 778 449 535, e-mail: s.soleova@narodni-divadlo.cz

Otevírací doba:

Národní divadlo, jako kulturní a historický objekt je návštěvníkům k dispozici od září do června, tj. v době divadelní sezóny. V červenci a srpnu bývají prohlídky omezeně, většinou na 1 týden v červenci a poslední v srpnu. Termíny prohlídek lze najít na webu Národního divadla v sekci Program nebo Další vždy na cca 2 měsíce předem.

Vstupné: ZTP 100 Kč, ZTP/P 100 Kč, doprovod 0 Kč

Trasa:

Vlakem: Po projití nádražní halou a přejití prostranství před nádražní budovou se dáte vpravo, podél levé přirozené linie chodník – tráva a půjdete stále v přímém směru. U sochy Sbratření se chodník rozděluje, a tedy uhýbá mírně vlevo. Budete se stále držet levé strany chodníku, který dále zahýbá vlevo, kde po několika krocích najdete vodorovný signální pás. Na něm se dáte vpravo, kde bude varovný pás hmatné dlažby. Zde přejdete přes přechod pro chodce bez signalizace a dvoje tramvajové koleje, za nimiž vpravo bude ostrůvek tramvajové zastávky Hlavní nádraží, Bolzanova. Nastoupíte do tramvaje č. 9, směr Sídliště Řepy a vystoupíte ne zastávce Národní divadlo. Dále půjdete po směru jízdy, vlevo přejdete přes přechod pro chodce se světelnou signalizací na protější chodník a podél levé strany chodníku dojdete až ke vchodu do budovy Národního divadla.

Autobusem: Z autobusového nádraží Praha Florenc pojedete metrem trasa B směr Zličín. Vystoupíte ve stanici Národní třída, kde přestoupíte na tramvaj č.9, směr Sídliště Řepy a vystoupíte ne zastávce Národní divadlo. Dále půjdete po směru jízdy, vlevo přejdete přes přechod pro chodce se světelnou signalizací na protější chodník a podél levé strany chodníku dojdete až ke vchodu do budovy Národního divadla.

Vyhledat spojení

Mikrobus: Příjezd přímo k divadlu pouze na výstup a nástup, parkování za mostem.

Velký autobus: Parkování za mostem a pěšky dojít k divadlu.

Web objektu:

Národní divadlo Praha 

Web s informacemi o objektu: 

Národní divadlo Praha na Wikipedii

Přístupnost webů je prověřena odečítači JAWS a NVDA. Přístupnost je vyhovující.

Poznámka: 

WC je přístupné v rámci prohlídky v divadle, nebo veřejné WC na náměstí Václava Havla.

Do Národního divadla vodicí psi nesmí.

Informace jsou platné k datu aktualizace.

Fotogalerie: Zonerama

Audio pozvánka k přímému poslechu i ke stažení v Mp3


Mp3


SPUSTIT/STÁHNOUT | Národní divadlo Praha audiopozvánka