Podzimní shromáždění na Valašsku a poděkování dobrovolníkům při sbírce Bílá pastelka

Publikováno 23.10.2018 09:11 Odbočka Vsetín


Obrázek

Dne 20. října uspořádala oblastní odbočka Vsetín podzimní Oblastní shromáždění, které bylo nejen pracovní, ale vyniklo i svou pestrostí. Početná účast členů a hostů se v dopoledních hodinách věnovala pracovní části a odpoledne předávání vzájemných zkušeností, losováním v soutěži o ceny a získávání nových poznatků z oblasti kompenzačních pomůcek. Největším zážitkem byl úžasný poslech koncertu zpěvačky Aleny Terezie Vítek. Petr Bazala svým krátkým vystoupením na akordeon zahájil pracovní část a po přivítání všech přítomných předsedkyně seznámila s celkovým programem a předala slovo následujícím hostům. Zástupce města Valašského Meziříčí, Ing. Josef Vrátník vyzvedl aktivity organizované pro osoby se zrakovým postižením občanům města a ORP. Dále vystoupily pracovnice odboru sociálních věcí SPSS a vedoucí odboru příspěvků na péči a dávek pro osoby se zdravotním postižením z Úřadu práce Valašského Meziříčí. Dalšími hosty, kteří uvítali přítomné svou krátkou prezentací, byli pracovníci Sagitty Ltd. Brno a firmy Rosasoft z Bystřičky.

Před přestávkou byli členové seznámeni s periodiky časopisu ZORA na rok 2019 a s nadcházejícími aktivitami. Poté měli možnost se individuálně seznamovat se speciálními kompenzačními pomůckami, jako je lupa OrCam MyEye 2 a dalšími, rovněž si objednávali časopisy, platili členské příspěvky, hlásili se na nadcházející aktivity. Před společným obědem zmíněná zpěvačka poděkovala pěknou písní dobrovolníkům, kteří se podíleli na sbírce Bílá pastelka.  Zároveň jako poděkování byly dobrovolníkům předány stolní kalendáře.  Zmíněná árie byla také věnována nedávno zemřelé naší obětavé harmonikářce Pavle Tobolové.

Následovaly informace o pracovišti ve Vsetíně a Valašském Meziříčí a možných aktivitách pro seniory, které nám byly doporučeny našim ústředím. Pokračoval již shora zmíněný program se závěrečným koncertem Aleny Terezie Vítek, která si získala velký obdiv na Valašsku z předcházejících úspěšných koncertů z klasické i muzikálové tvorby.

Shromáždění bylo ukončeno optimisticky společnou písní, ke které zpěvačka přítomné vyzvala.

Ludmila Pavelková


Obrázky