PODĚKOVÁNÍ CHOMUTOVSKÝM ŠKOLÁKŮM

Publikováno 22.02.2024 09:07 KDVP


Obrázek

Výtěžek loňského vánočního jarmarku se žáci Základní školy Akademika Heyrovského rozhodli věnovat našemu Klubu. A protože za dárek se sluší poděkovat, domluvili jsme si na středu 21. února setkání několika našich členů s dětmi prvního stupně této školy.

Za podporu přijeli poděkovat čtyři vodicí psi se svými páníčky.

Předseda KDVP Vláďa Krajíček pověděl něco o Klubu a o tom, jak peníze využijeme, jeho Cedrik projevil dík hlasitým zaštěkáním.

Petr Vršovský z Chomutova představil svou černou labradorku Holly a prozradil, že ho vodí nejen do práce a na běžné pochůzky, ale také na tréninky a turnaje ve zvukové střelbě.

Mirka Mečířová ze Žatce přijela se svým vodicím pudlem Ashleyem, aby děti viděly, že pro tuhle službu se hodí různá psí plemena.

Posledním děkujícím byla Blanka Janečková z Loun, kterou přivedla skorodůchodkyně, světlá labradorka Minka. A protože je Blanka skvělá zpěvačka, domluvila s paní učitelkou předem, že si s dětmi zazpívá některé písničky z filmových pohádek. Jaké ale bylo překvapení nás všech, když si děti přímo vynutily lidovou „Okolo Frýdku cestička“ :-)

Za nečekaně vysokou částku – 20.511 korun – děkujeme paní učitelce Nejezchlebové, která s tím nápadem přišla, jejím kolegům, dětem i jejich rodičům. Využijeme ji na procvičování dovedností našich psích pomocníků, besedy a konzultace s odborníky na psí zdraví i na společné výlety a setkávání.