POCHOD SE PSEM KRČSKÝM LESEM

Publikováno 19.09.2023 15:55 KDVP


Obrázek

Deset vodicích psů, půlroční štěně v předvýchově, labradorka, provozující psí sporty a osmiměsíční chlupatý kamarád Chester – to byla psí partička, která se v neděli 17. září sešla u pražské stanice metra Roztyly, aby si prošmejdila a pročuchala asi čtyřkilometrovou předem připravenou trasu. Část cesty si vodicí psi museli odsloužit pěkně v postroji nebo na vodítku, některé úseky zvládli nevidomí samostatně, a bylo tu i pár rodinných příslušníků a hlavně skupinka úžasných dobrovolníků – předvychovatelů SVVP a jejich přátel. Pomocné ruce a bystré oči byly všude tam, kde bylo zrovna potřeba, takže Nevidomí i jejich psí parťáci si mohli bezstarostné chvíle v přírodě pěkně užít.

Oplátkou za pomoc se nevidomí neváhali podělit o svoje zážitky a zkušenosti a především předvychovatelkám budoucích psích pomocníků tak ukázali, co jejich odchovance v budoucnu čeká.


Obrázky

Sraz u metra – ze Žatce přijel pudl Ashley, až z Brna přicestovala fletka Paletka – ta v zelené vestičce. Labrador Harry přijel vlakem z Kladna, jeho bratránek Cedrik z Lovosic. Ostatní účastníci byli z prahy. Sraz u metra – ze Žatce přijel pudl Ashley, až z Brna přicestovala fletka Paletka – ta v zelené vestičce. Labrador Harry přijel vlakem z Kladna, jeho bratránek Cedrik z Lovosic. Ostatní účastníci byli z prahy.
První část cesty šli pejsci pěkně v postroji – Hagrid a Cedrik nabrali stejné tempo, aby si páníčci mohli popovídat. První část cesty šli pejsci pěkně v postroji – Hagrid a Cedrik nabrali stejné tempo, aby si páníčci mohli popovídat.
Když dostali pejsci volno, přišla vhod pomoc dobrovolníků. Ale Paletka si na paničku přecejen trochu dohlédla. Když dostali pejsci volno, přišla vhod pomoc dobrovolníků. Ale Paletka si na paničku přecejen trochu dohlédla.
Představuje se kandidátka na vodicího psa, půlroční Luna, s vychovatelkou Lilianou, a labradoodlí slečna Henesy s usměvavou Týnou. Představuje se kandidátka na vodicího psa, půlroční Luna, s vychovatelkou Lilianou, a labradoodlí slečna Henesy s usměvavou Týnou.
Každý si jde, jak mu to nejlíp vyhovuje. Každý si jde, jak mu to nejlíp vyhovuje.
Přestávka na občerstvení – Paletka dostává vodu. Přestávka na občerstvení – Paletka dostává vodu.
Černí labradoři v akci aneb Zahrajem si Klackovanou? Černí labradoři v akci aneb Zahrajem si Klackovanou?
U potoka. Labradoři mají jasno – ale že by šel do vody i Pudl? U potoka. Labradoři mají jasno – ale že by šel do vody i Pudl?
Parádní psí koupačka nesměla chybět. Parádní psí koupačka nesměla chybět.