Otevíráme Minifitness SONS Krakovská v pilotním provozu

Publikováno 28.09.2023 16:52 Šnyrych Jan


Konečně vám můžeme napsat, že se u nás v Krakovské 21 v centru Prahy otevírá Mini fitness, určené pro zrakově postižené.

Když špatně vidíte nebo nevidíte vůbec, není jednoduché přijít do klasické posilovny, plné různých nástrah a v klidu si zacvičit. Myšlenka na bezpečný prostor pro cvičení včetně trenérského dohledu v nás chvilku klíčila a proto jsme vás také letos v červnu požádali o sbírání bodů přes aplikaci Pomáhej pohybem od nadace ČEZ. A vy jste během pár dní vyběhali, vychodili a jinak vysportovali tolik bodů, že jsme od ČEZu dostali potřebný finanční příspěvek a mohli začít nakupovat stroje do posilovny.

Posilovna, kterou otevíráme 2. října, není velká, ale vešel se nám tam běžecký a veslařský trenažér, spinningové kolo a posilovací věž, se kterou procvičíte nohy, ruce i záda. Samozřejmostí jsou i žebřiny a karimatkové stanoviště pro strečing a další cvičení mimo strojů, rozhodně však pod zkušeným trenérským vedením. První dvě návštěvy máte od nás zdarma na vyzkoušení, od třetí pak platíte symbolický poplatek 50 Kč na režijní náklady. Vždy je potřeba si termín rezervovat dopředu na našem sekretariátu na tel. čísle 221 462 111. Můžete si vybrat mezi těmito dny: pondělí a středa, 16:00 až 20:00 hod., kdy vám bude k dispozici kvalifikovaný trenér, který vám vysvětlí a ukáže funkce všech strojů. Protože jsme si vědomi že cvičení s sebou nese určitá rizika, musíme vás poprosit o podpis Čestného prohlášení.

Všechny podrobné podmínky, za jakých můžete posilovnu navštěvovat naleznete v provozním řádu. Není dlouhý, doporučujeme si ho dobře pročíst.

Ať se Vám u nás dobře cvičí!

 

Projekt je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška a Nadace ČEZ.

logo Světlušky a Nadačního fondu Českého rozhlasu NadaceCEZ_400x300_RGB_svetlePozadi_transparentni