Ohlédnutí za rekondicí v Luhačovicích

Publikováno 02.07.2021 10:53 Odbočka Vsetín


Obrázek

V tomto zmíněném týdnu jsme se rozhodně nenudili, byl vyplněn pestrým a bohatým programem. Pro spoustu zájemců začínal den již po 7.00 hod. ráno, kdy docházeli na měření krevního tlaku a zjištění osobní váhy, odtud odcházeli na rozcvičku, která byla vedena pod odborným dozorem rehabilitační sestry. Poté následovala snídaně a nyní již pro všechny účastníky procvičování dovedností samostatného pohybu v domácnosti a prostorové orientace. Dále se soutěžilo a předávaly se zkušenosti ze svého handicapovaného života. Před obědem byl opět pro zájemce prostor na plavání a cvičení v bazénu, který v tuto hodinu patřil pouze naší skupině. Po obědě a krátkém odpočinku následoval odpolední program formou besed, soutěží, procházek, cvičení na venkovních strojích, soutěže v ruských kuželkách, bowlingu, simulované střelbě, poznávání bylinek, vědomostních kvízech apod. Mozkové buňky ale i zručnost jsme procvičovali skládáním zajímavých hlavolamů výrobků z 3D tiskárny.

Velmi zajímavé byly i besedy k ochraně spotřebitelů prezentovány právničkou Mgr. Renatou Horákovou. Program obohatili i Jiří Sedláček a Vojtěch Železník, se kterými jsme besedovali o speciálních kompenzačních pomůckách a bariérách v dopravě na Zlínsku.

Teplých večerů jsme využili k procházkám, společenským hrám na terase hotelu, jízdě vláčkem, kde průvodci popisovali osobám se ZP zajímavosti projíždějící krajinou. Rekondiční pobyt jsme ukončili koncertem v rámci festivalu DUN, kde nás přišli pobavit hudebníci a zpěváci skupiny Pěšáci pod vedením Zdeňka Hradila. Tato veselá skupina pobavila venku pod pergolou nejen naše účastníky, ale i další lázeňské hosty. Tuto zábavu po tak dlouhé době přivítala a ocenila i paní ředitelka lázeňského domu.

Účastníci se již těší na další rok, neboť tento bohatý program je ještě doplněn probíhajícími procedurami hrazené zdravotními pojišťovnami. Snad se dalšího pobytu ve zdraví a bez Covidu dočkáme.

 

Ludmila Pavelková  


Obrázky