OCHUTNÁVKA Z KLUBU VAŘENÍ - PLNĚNÁ VEJCE

Publikováno 11.04.2022 09:29 Odbočka Jeseník


Obrázek

Vajíčka uvařená na tvrdo oloupeme, umyjeme, podélně rozpůlíme. Žloutky opatrně vyklopíme do misky, bílky odložíme na talíř. Ke žloutkům přidáme 2 lžíce másla, 2 lžíce tatarky (majonézy), nastrouhanou ředkvičku, nakrájený salám. Sůl, pepř, papriku dle chuti. Salám i ředkvičku můžeme vynechat nebo naopak místo nich přidat nastrouhaný sýr gouda či nivu. Všechny suroviny utřeme do jemného krému nebo vyšleháme. Připraveným krémem plníme bílky. Ozdobíme zeleninou, kterou máme k dispozici. My jsme využili ředkvičky, rajčata a petrželku. Podáváme s chlebem či bagetou. Výtečně jsme si pochutnali. Dobrou chuť a veselé tvoření přejeme i Vám!


Obrázky