Máme sečteno - výtěžek letošní sbírky Bílá pastelka dosáhl částky 3 956 908 Kč.

Publikováno 09.11.2022 14:38 Šváb Radek


Obrázek

Děkujeme našim dobrovolníkům a především všem, kdo sbírku jakkoliv podpořili, protože každá pomoc se počítá a my si jí velmi vážíme.

Sbírkové dny 23. ročníku Bílé pastelky v ulicích máme za sebou. Jsou sečteny všechny finance od našich štědrých dárců, kteří přispěli do kasiček dobrovolníků během tří sbírkových dnů, ať už v hotovosti přímo do kasičky, nebo bezhotovostně pomocí např. QR kódu či dárcovskou DMS.

Fyzická sbírka letos probíhala v ulicích po celé republice 10.-12. října a vybraná částka tentokrát již výrazně atakuje hranici 4 milionů Kč. Vrcholem těchto dnů bylo doprovodné odpoledne na Václavském náměstí v Praze, plné zajímavých hostů a představení pořadatelů sbírky. Diváci mohli vidět na živo naše vodicí psy, poslechnout si zajímavosti a příběhy o práci a smyslu pomoci nevidomým a slabozrakým. O zábavu se postarali hudebníci z The Braill Band, irské tance předvedla taneční skupina Coiscéim Prague a svým neobvyklým vystoupením podpořil sbírku i skvělý zpěvák a herec Vojtěch Dyk v doprovodu známého českého dabéra a vynikajícího pianisty Jana Maxiána.

Na fotky ze sbírkových dní i z koncertu pro Bílou pastelku se můžete podívat v galerii.


Obrázky