Lorňon - duben 2017

Publikováno 22.03.2017 23:58 Odbočka Jeseník


Obrázek
Začíná: 01.04.2017
Končí: 30.04.2017
Kde:

 

Program na duben 2017

Jelikož došlo ke změně v chodu naší odbočky, posílám VÁM VŠEM informace. Za odstupujícího předsedu Alekose Bardoně nebyl zvolen na oblastním shromáždění dne 16. 3. 2017 PŘEDSEDA. Důvod: zodpovědnost pouze předsedy za podepisování smluv a získávání finančních prostředků NA ČINNOST ODBOČKY, DLE NAŘÍZENÍ PREZIDENTA SONS ČR .z.s V LEDNU 2017.

NOVÍ ZVOLENÍ ČLENI OO RADY JSOU O. KALENSKÁ POKLADNÍK, MÍSTOPŘEDSEDA ROMAN PLÁŠEK, NEMÁ PRÁVNÍ ZPŮSOBILOST K PODPISU DOKLADŮ, REVIZNÍ KOMISE WERNEROVÁ, KNEDLOVÁ, KOCIÁNOVÁ ČLENOVÉ RADY: KALENSKÁ, NĚMCOVÁ, ŠULEK

OD PRVNÍHO DUBNA UKONČILA PRACOVNÍ POMĚR VLAĎKA MRŃKOVÁ NENÍ ČLENEM RADY, ALE BUDE Z VLASTNÍ OCHOTY ZAJIŠTOVAT ROZESÍLÁNÍ NAROZENINOVÝCH PŘÁNÍ A POEZIE. ALEKOS BARDOŃ A IVA MALÁ NEBUDOU ZAMĚSTANCI, ANI ČLENY SONS.

CHOD ODBOČKY ZAJISTÍ PRACOVNICE SONS ČR,z.s. O. KALENSKÁ MOBIL: 736671586 A Mail: jesenik – odbočka @ sons.cz JELIKOŽ PANÍ KALENSKÁ PRACUJE NA 0,4 ÚVAZKU, BUDE KANCELÁŘ V PROVOZU POUZE V PONDĚLÍ OD 8.00 DO 16.30 A VE STŘEDU OD 8.00 DO 16.30

KLUBOVÉ AKTIVITY KAŽDOU STŘEDU OD 14.00 DO 16.00

KLUBOVÁ ČINNOST:

Oblastní shromáždění proběhlo 16.3. ve Zdravé kavárně za účasti 35 členů odbočky, hostů Jorgy Rajníkové z OSSZ Javorník, L. Šabršulové z TC Šumperk. Slavnostní atmosféru zajistila V. Mrňková svou básní a B,Hyvnarová hrou na kytaru. Krásné kytice, slzy dojetí, velkolepé dary a děkovná slova zazněla při loučení s Ivou, která pro nás NS bojovala nejen s úřady, chodníky, ale i se zdravou veřejností, aby ukázala, že naše oční vada neznamená konec naší životní cesty. A tak vám na závěr své pracovní činnosti přeji všem hodně pohody, mému 15 let hýčkanému pubertáčkovi jesenické odbočce, kterou jsem porodila, vychovala a dala jí vše, co jsem mohla, aby dospěla, zestárla a ve věku svých 50 let se mi přišla pochlubit svou činností. To já budu ještě plná energie a života čekat s otevřenou náručí na Vás všechny co jsem měla to potěšení potkat a prožít s Vámi krásné roky mé nejmilejší práce. Málokdy se stane práce – zaměstnání koníčkem a za to jsem Vám všem moc vděčná.

A ještě jednou mé poslední ohlédnutí za činností odbočky v měsíci březnu:

Tvoření v SVČ DUHA

V SVČ DUHA SE VŽDYCKY RÁDI SETKÁVÁME, NĚKOMU PUSA JEDE JAK NAMAZANÁ SILIKONOVÝM OLEJEM, JINÝ SE SOUSTŘEDÍ NA TO, CO VYRÁBÍ, TAK ŽE SOTVA DÝCHÁ. VÝROBA KERAMIKY JE KRÁSNÝ RELAX. KAŽDÉMU URČITĚ UDĚLÁ RADOST KONEČNÝ VÝSLEDEK JEHO PRÁCE. KDYŽ JE VÝROBEK VYPÁLEN, MÁ ZCELA JINOU PODOBU NEŽ POLOTOVAR. JE TO JAKO KDYŽ VYTÁHNETE Z PECE ČERSTVĚ UPEČENÝ CHLÉB. TVOŘENÍ V DUZE JE SKUTEČNÝ BALZÁM NA DUŠI.

V KLUBU ŠIKULA JSME SLEDOVALI NOVÝ POSTUP PŘI VÝROBĚ ENKAUSTICKÝCH OBRÁZKŮ. BROŇKA HYVNAROVÁ NÁS UČILA V POKRAČOVÁNÍ KURZU MALOVÁNÍ ŽEHLIČKOU NOVÉ TECHNIKY A ROZŠÍŘILA NÁM TAK MOŽNOSTI ČAROVÁNÍ S VOSKOVKAMI. VYTVOŘILA NĚKOLIK KRAJINEK A KVĚTIN A MY JSME SE ZMOHLI JEN NA OBDIVNÉ – JÉÉÉÉ.

OSLAVA ALEKOSOVÝCH 41. NAROZENIN

PŘEDSEDA NAŠÍ ODBOČKY ALEKOS BARDOŇ SLAVIL SVÉ 41. NAROZENINY. VYNIKAJÍCÍ DORT, OBČERSTVENÍ, NĚJAKÉ TY DÁREČKY, BÁSNIČKA A MILÁ ATMOSFÉRA, TO VŠE PROVÁZELO TYTO OSLAVY.

ROZLUČKOVÉ POSEZENÍ VE ZDRAVÉ KAVÁRNĚ

VE ZDRAVÉ KAVÁRNĚ, KTERÁ PRASKALA VE ŠVECH, JSME SE OFICIÁLNĚ ROZLOUČILI S NAŠÍ IVOU MALOU. SLZELI JSME VŠICHNI A ROZLUČKOVÁ BÁSEŃ SKLIDILA VELKÝ APLAUS, A NĚJAK NEMŮŽEME UVĚŘIT, ŽE DOBRÁ DUŠE NAŠEHO SONSU SI KLIDNĚ ODEJDE DO PRAHY A NÁS SIROTKY TADY NECHÁ OSUDU NAPOSPAS, VZÁJEMNĚ JSME SI SLÍBILI, ŽE SE BUDEME ALESPOŇ OBČAS VÍDAT, KDYKOLI IVA ZAVÍTÁ DO JESENÍKU. MÍSTOPŘEDSEDA DOSTAL POVOLENÍ K ZAJIŠTĚNÍ POBYTOVÉ AKCE VE ZLATÝCH HORÁCH NA ČERVEN, KAM IVA DOJEDE A NAŠIM LIDEM PŘIPRAVÍ PROGRAM TAK, JAK BYLI ZVYKLÍ. ZA CELOU ODBOČKU PŘEJEME IVĚ ŠŤASTNÉ VYKROČENÍ NA NOVOU ŽIVOTNÍ CESTU!!!

DUBEN, MĚSÍC APRÍLOVÝ, TO ZAS BUDE POČASÍ, CHVÍLI SLUNCE, CHVÍLI DEŠTÍK, MOŽNÁ SNÍH SE PŘIHLÁSÍ.

NÁM TO ALE JEDNO BUDE, RADOST Z JARA MÁME, AŤ JE HEZKY NEBO ZIMA, MY SI ZAZPÍVÁME.

  Lorňon - duben 2017

 

 

 

 

 

 


Obrázky