Jarní květinové tvořeníčko

Publikováno 20.03.2023 10:30 Odbočka Příbram


Obrázek

13. března 2023 jsme u nás na odbočce doslova rozkvetli. Snažili jsme se přivolat jaro výrobou drobných květinových dekorací.

Sešlo se nás zhruba deset lidí a tři psi (dva nevodicí), což byl vzhledem ke kapacitě našich dvou stolů, u nichž jsme se museli nejprve trochu posilnit, ideální počet.

Vyrábělo se něco, co vypadalo jako chryzantéma a pak množství malých, neidentifikovatelných dvoubarevných kvítečků převážně z krepového papíru, filcu a pryže.

Filcové a pryžové kytičky vznikají obkreslením šablony na materiál a vystřižením. Měli jsme několik velikostí šablon, které se k sobě přilepily, ozdobily lístky, motýlkem, nebo jiným doplňkem. Daly se pak přilepit ke špejli, nebo větvičce, nebo je nechat jen tak.

Papírové kytičky se smotávají a mačkají z proužku krepového papíru, spodek se převáže provázkem, vršek nařasí a kytka se naváže a pak i pro jistotu přilepí na špejli, nebo živé větvičky, které nám po pár dnech nakonec i vykvetly.

Plánujeme další zajímavé aktivity, například zanedlouho velikonoční tvoření vajíček, sportovní den, nebo setkání s malými školáky v knihovně.

Přejeme všem příjemné jarní dny a hromadu energie.

 

 

 


Obrázky