Jak to bylo s naším časopisem

Publikováno 18.09.2016 17:24 Odbočka Havlíčkův Brod


Obrázek

   V červnu loňského roku jsme se s pracovnicí odbočky SONS Jihlava Adélou Bodišovou dohodli, že do jejich časopisu Pohoda budeme přispívat drobnostmi k luštění- skrývačky, doplňovačky a podobně. Během několika měsíců přibývalo příspěvků, pozvánek, nápadů a zajímavostí na obou stranách a výsledkem naší spolupráce byl časopis o čtyřiceti stranách, který ve formě tištěné velkým písmem či elektronické četli členové jihlavské i havlíčkobrodské odbočky, "kolegové" z Pelhřimova, Žďáru nad Sázavou i zájemci v Krajské knihovně Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

   Letos v létě jsme z technických a organizačních důvodů systém změnili. Od července začala každá odbočka vydávat svůj časopis samostatně, ve spolupráci a vzájemném poskytování příspěvků pokračujeme i nadále. Zatímco v Jihlavě pokračuje "Pohoda", objevila se otázka, jaký název ponese náš měsíčník.

   Členové dostali prázdninový úkol- vymyslet vtipné a výstižné návrhy. Musím říci, že většina se opravdu snažila. Kukátko, Rozhledna, Kaleidoskop, Úsměv, Slunečník, Lucie, Okénko, Kukuč a další a další, téměř čtyřicet. Ze sedmi vybraných jsme hlasováním určili výsledek- na třetím místě Slunečnice, druhá Zornička a s přehledem vyhrál návrh Elišky Polanské "Paprsek". 

   První číslo Havlíčkobrodského Paprsku se ke všem čtenářům dostalo 12. září. V červenci jsme vydali prázdninové číslo ještě beze jména :) Každý z členů může přispět svým nápadem, zážitkem, povídáním a jiným způsobem. Časopis budeme i nadále zasílat do Jihlavy, Žďáru nad Sázavou, Pelhřimova, do Krajské knihovny v Havlíčkově Brodě, našim vzácným sponzorům, milým lidem, kteří si s námi povídají v rubrice "Povídáme si s..." a těm, kteří, budou mít zájem. Nejzajímavější články budeme umisťovat na webové stránky SONS. Uzávěrku máme vždy do 20. dne v měsíci a uvítáme i zajímavou zprávu či pozvánku z ostatních odboček.

   za OO SONS Havlíčkův Brod Marie Heilandová