Informátor Příbram - květen 2017

Publikováno 25.04.2017 10:34 Odbočka Příbram


Informátor SONS Příbram

 

Milí přátelé a klienti,

Po chladném dubnu všichni doufáme, že květen nám přinese konečně trochu tepla a sluníčka. U nás v centru  však akce probíhají, ať už je venku jakákoli čina.  Na co se tedy můžete těšit? Firma Spektra, která u nás předvedla 20. dubna své pomůcky, nám na na nějaký ten měsíc zanechala v centru simulovanou zvukovou střelbu. Jste-li zvědaví a máte chuť vyzkoušet něco nového, přijďte si k nám zastřílet, stačí se s námi předem domluvit. Pravidelné zdravotní cvičení dostane v květnu trochu na frak a to díky dvěma státním svátkům, které vychází letos právě na pondělí. Ale nezoufejte, v květnu nás čekají hned dvě návštěvy solné jeskyně a dvakrát se setkáme i v knihovně. V plánu je také již historicky druhý turnaj v Showdownu.

Chceme Vás opět požádat, abyste se vždy hlásili na všechny akce dopředu na toto číslo: 775 438 194. Je to důležité, jelikož někdy se třeba chystáte, ale akce se zruší, protože nemáme nahlášené žádné zájemce. Stejně tak důrazně prosíme o odhlašování a to i v případě pravidelných akcí jako je třeba cvičení nebo solná jeskyně.

Děkujeme!


Program aktivit centra SONS Příbram

Květen 2017

 

4.5.      Posezení v knihovně Křižák – program dle možností – trénink

            paměti, hudba, knihy 14:00 – 16:00

 

11.5.    Turnaj v Showdown – 14:00 – 16:00

 

12.5.    Návštěva Solné jeskyně na Poliklinice Ravak a posezení   

            u kávy od 14:00, návštěva stojí 35 Kč za osobu

 

15.5.    Tvůrčí dílna – 15:15 – 17:00 – JARNÍ TVOŘENÍ

 

18.5.    Literární posezení v knihovně Křižák - 14:00 – 16:00

 

26.5.    Návštěva Solné jeskyně na Poliklinice Ravak a posezení   

            u kávy od 14:00, návštěva stojí 35 Kč za osobu

 

 

 

Pravidelné aktivity:

Cvičení Fit Senior: každé pondělí v centru SONS 14:00 – 15:00,

30 Kč/osoba – odpadá 1.5. a 8.5. – státní svátky

 

 

 

Na všechny akce se prosím hlaste předem kvůli počtu míst na čísle: 775 438 194 nebo

na mailu: pribram-odbocka@sons.cz


Čtecí zařízení ClearReader+ v Příbrami

K velkému přetrvávajícímu zájmu o čtecí zařízení ClearReader+, který nám zapůjčila firma Spektra, stále nabízíme možnost přijít si pomůcku prohlédnou a vyzkoušet přímo u nás na pracovišti SONS Příbram. Máte-li zájem si jej vyzkoušet, zavolejte k nám na číslo 775 438 194 a objednejte si termín.

ClearReader je čtecí zařízení s hlasovým výstupem pro nevidomé. Vyznačuje se zejména velmi snadnou a rychlou obsluhou. Pod kameru vložíte tištěnou předlohu, stisknete tlačítko a za pár okamžiků Vám hlas předčítá text z předlohy.

  • Jednoduché ovládání: snadno ovládáte jen jedním tlačítkem.
  • Pohotové čtení: přístroj začne předčítat během několika sekund.
  • Přenosné zařízení: přístroj je poměrně lehký a malý s držadlem pro pohodlné přenášení.
  • U verze ClearReader+ možnost provozu z baterie.
  • Možnost uložit naskenované záznamy přes USB vstup nebo na paměťovou kartu
  • Možnost příspěvku 90 procent úhrady ceny od Úřadu práce

 

 

 

 

Představení kompenzační pomůcky

 

Tentokrát bychom Vás rádi informovali o pomůcce k odstraňování informační bariéry.  Eltrinex V12Pro patří k nejvyšší třídě mezi digitálními diktafony. Hlavní důraz je kladen na precizní kvalitu záznamu, která je zajištěna využitím kvalitních mikrofonů s velmi nízkou hladinou šumu, umístěných směrově pro zachycení prostoru s reálným stereo efektem. Vyniká také snadnou a rychlou obsluhou, jež je zajištěna kompletní lokalizací (menu v českém jazyce) a hlasovým instruktážním průvodcem pro začátečníky, případně nevidomé uživatele. Nadstandardní kapacita paměti 12 GB zajišťuje dostatek prostoru pro uložení záznamů i v nejvyšší dostupné kvalitě Při využití módu SLP (optimalizovaný pro záznam hlasu) pak je možno do paměti uložit až 6993 hodin záznamu. Velikost paměti je možno dále rozšířit využitím MicroSD karty. Délka záznamu je podpořena také dlouhou výdrží baterie - až 47 hodin provozu.
Rozmístění tlačítek je intuitivní a snadno lokalizovatelné hmatem. Záznamy je možno zpracovat přímo v diktafonu, bez využití PC. U důležitých nahrávek je možno nastavit ochranný režim a tím předejít jejich nechtěnému smazání. Diktafon disponuje integrovaným FM rádiem s možností automatického ladění, poslechu a pořizování záznamů.

Součásti baleníDiktafonu V12Pro: molitanové návleky na mikrofony, sluchátka, USB kabel, line-in kabel, 2x AAA baterie, český manuál

 

Cena: 4 800 Kč vč. DPH