Informátor Příbram - duben 2017

Publikováno 27.03.2017 10:26 Odbočka Příbram


Informátor SONS Příbram

 

Milí přátelé a klienti,

Začátek dubna byl ve znamení téměř letních teplot. Vyhnulo se nám i  příslovečné aprílové počasí. A jelikož my v centru SONS také příliš aprílům neholdujeme, zcela vážně Vám můžeme slíbit, že se tento měsíc máte opět na co těšit. Máme v plánu především prezentaci firmy Spektra, která nám však tentokrát přiveze kromě pomůcek pro zrakově postižené, také dlouho vysněnou simulovanou zvukovou střelbu. Dokonce nám zde firma zvukovou střelbu zanechá na delší dobu takže minimálně následující měsíc se budete moci této kratochvíle aktivně účastnit, kdykoli přijdete do naší kanceláře. Nezůstane však jen u zvukové střelby. Další aktivity budou například pravidelné zdravotní cvičení, návštěvy solné jeskyně i poslech audioknih v knihovně. Skupinka klientů se chystá na prohlídku pražského muzea a na konci dubna všichni společně vyrazíme na exkurzi do záchranné stanice zvířat v Hrachově.

Chceme Vás opět požádat, abyste se vždy hlásili na všechny akce dopředu na toto číslo: 775 438 194. Je to důležité, jelikož někdy se třeba chystáte, ale akce se zruší, protože nemáme nahlášené žádné zájemce. Stejně tak důrazně prosíme o odhlašování a to i v případě pravidelných akcí jako je třeba cvičení nebo solná jeskyně.

Děkujeme!


Program aktivit centra SONS Příbram

Duben 2017

 

6.4.      Literární posezení v knihovně Křižák 14:00 – 16:00

 

14.4.    Prohlídka pražského metra – pro již přihlášené

20.4.    Den zdraví – 10:00 – 12:00 – hala na bývalé 8.ZŠ 

            Program: kontrola cukru a tuku z krve, doplňková výživa,

            výrobky z medu, léčebná kosmetika, kompenzační pomůcky

 

  • Zvuková střelba z pistole – předvádí firma Spektra

            14:00 – 16:00 (+ ukázka vybraných elektronických pomůcek)

 

24.4.    Tvůrčí dílna – 15:15 – 17:00 – JARNÍ TVOŘENÍ

 

28.4.    Návštěva Solné jeskyně na Poliklinice Ravak a posezení   

            u kávy od 14:00, návštěva stojí 35 Kč za osobu

 

  • Výlet do Záchranné stanice ohrožených zvířat v Hrachově

!Je třeba se hlásit předem! V autech 8 volných míst

 

 

Pravidelné aktivity:

Cvičení Fit Senior: každé pondělí v centru SONS 14:00 – 15:00,

30 Kč/osoba – odpadá 17.4. – Velikonoční pondělí

 

 

 

Na všechny akce se prosím hlaste předem kvůli počtu míst na čísle: 775 438 194 nebo

na mailu: pribram-odbocka@sons.cz


Čtecí zařízení ClearReader+ v Příbrami

Jsme rádi, že Vám touto cestou můžeme nabídnout předvedení čtecího zařízení ClearReader+ přímo u nás na pracovišti SONS Příbram. Zařízení máme zapůjčené od firmy Spektra na tři měsíce. Máte-li zájem si jej vyzkoušet, zavolejte k nám na číslo 775 438 194 a objednejte si termín.

ClearReader je čtecí zařízení s hlasovým výstupem pro nevidomé. Vyznačuje se zejména velmi snadnou a rychlou obsluhou. Pod kameru vložíte tištěnou předlohu, stisknete tlačítko a za pár okamžiků Vám hlas předčítá text z předlohy.

  • Jednoduché ovládání: snadno ovládáte jen jedním tlačítkem.
  • Pohotové čtení: přístroj začne předčítat během několika sekund.
  • Přenosné zařízení: přístroj je velmi lehký a malý s držadlem pro pohodlné přenášení.
  • U verze ClearReader+ možnost provozu z baterie.

 


RUBIKON Centrum, z.s.

 

RUBIKON Centrum, z.s. je nestátní nezisková organizace, která působí v ČR již 20 let v oblasti prevence kriminality a efektivního řešení následků trestných činů.

RUBIKON poskytuje služby pracovního poradenství a zprostředkování zaměstnání. Primárně pomáhá lidem se záznamem v rejstříku trestů nalézt zaměstnání. Klienti mohou získat větší přehled o nabídce pracovních příležitostí, konzultovat zpracování životopisu a motivačního dopisu, připravit se na pracovní pohovor a naučit se před zaměstnavatelem mluvit o své trestní minulosti. Klientům je dále nabídnuta odborná asistence při hledání práce a zprostředkování volných pracovních míst. Nedílnou součástí činnosti Pracovní agentury RUBIKON je aktivní vyhledávání vhodných zaměstnavatelů a spolupráce s nimi. Pracovní agentura nabízí zaměstnavatelům bezplatnou službu výběru a prověření uchazeče na místo, které chce zaměstnavatel obsadit.

Pracovní agenturu RUBIKON můžete navštívit v Praze,
Kutné Hoře a Kolíně a nedávno nově vznikla pobočka i v Příbrami.

My ze SONS Příbram jsme se s touto organizací spojili ohledně zaměstnávání zrakově postižených. I když to není primárně jejich cílová skupina, určitě jsou naši klienti v poradně RUBIKON vítáni a pracovníci se jim pokusí pomoci s nalezením vhodného pracovního uplatnění.

 

 

Představení kompenzační pomůcky

 

Tentokrát bychom Vás rádi informovali o poměrně příjemném doplňku do domácnosti. Ten, kdo často pracuje s konzervami, jistě ocení ruční otvírák na konzervy. Avšak klasické otvíráky vytváří nepříjemný zubatý okraj, o který se nevidomý velmi snadno pořeže. Existují však také otvíráky, které dokáží odlisovat slisovaný okraj plechovky. Jak to funguje? Otvírák pevně nasadíte na plechovku a zajistíte. Nahoře má otvírák čep, kterým se dá snadno otáčet. Takto otvírák postupně objede celý obvod plechovky a uvolní tak zalisované víčko. Pak už není nic jednoduššího než například příborovým nožem víčko odstranit a tím získáme krásně otevřenou plechovku, o kterou se nepořežeme.

Cena: 175,00 Kč vč. DPH

 

V Tyflopomůckách je k zakoupení také otvírák na pet lahve. Někdy se stává, že se nám víčko takovéto lahve protáčí v ruce a ne a ne jej povolit. Tento otvírák se jednoduše nasadí na plastové víčko a jelikož se tak zvětší plocha, kterou se snažíme otočit, je to opět snadné.

Cena: 20,00 Kč nebo 22,00