Dubnové události

Publikováno 29.04.2019 10:27 Odbočka Jeseník


Obrázek

Duben jsme zahájili klubem vaření. Smažili jsme palačinky a připravili jsme si sladkou i slanou verzi. Sladké palačinky jsme připravili s marmeládou, cukrem. Slané – s cizrnovou pomazánkou ochucenou bazalkou a rajčaty, s čerstvým sýrem či medvědím česnekem. Pro některé účastníky bylo ochutnání slaných druhů palačinek objevením nových chutí a inspirací. V rámci klubu jsme oslavili krásné životní jubileum naší místopředsedkyně Hanky Vernerové.

V dalším klubu jsme procvičovali hravou a veselou formou mozek. Zahráli jsme si pexeso zaměřené na známé herce a osobnosti, luštili jsme křížovku a další aktivity.

V klubu tvoření jsme se věnovali výrobě velikonočních věnců – ozdobných věnců na dveře z březových větviček a dalších velikonočních dekorací do bytu. Pan Benčík zájemcům ukázal pletení pomlázky. V klubu vládla příjemná a tvořivá nálada.

Do křesla v klubu křeslo pro hosta usedli dva hosté – pracovnice Úřadu práce v Jeseníku – paní Mgr. Mia Suchá (oddělení poradenství a dalšího vzdělávání) a paní Olga Vondroušková (sociální pracovnice oddělení hmotné nouze). Seznámily nás se službami, které nabízí jednotlivá oddělení úřadu práce a zodpovídaly dotazy přítomných. 

Po celý měsíc jsme měli možnost zapojit se do kurzu keramiky v SVČ Duha Jeseník. Ve čtvrtek 25. 4. jsme se vypravili na relaxační pobyt do Solné jeskyně Solvita.

V průběhu celého měsíce dubna byla možnost vyzkoušení zvukové střelby v kanceláři odbočky. Zvukovou střelbu nám bezplatně zapůjčila firma Spektra Praha, za což děkujeme.


Obrázky