Do Tokia na paralympiádu - 6. etapa

Publikováno 18.06.2021 15:23 Hluší Zdeněk


Obrázek

A jak naše společné ťapání pokračovalo?

Z Burjatské republiky jsme zamířili do Čity (na 8650. km naší pouti).V tomto městě o něco větším než Ostrava se vše odehrává o 8 hodin dříve než u nás. Československé legie ho držely ještě dva roky po 1. světové válce.

O legionářích jsme se zmiňovali už dříve, a tak je na čase dát si nějakou legionářskou:

Czechoslovak Legionary Song "Vzhůru hlavy!" (28-X-1918)

https://youtu.be/CKuy2SDdugg

O dalších, pro nás tentokrát nedosažitelných 1110 km dál na východ leží na Transsibiřské magistrále Skovorodino v Amurské oblasti. Asi 33 km před městem odbočuje daleko na sever ještě ne zcela dokončená Amursko-jakutská magistrála, postupně zpřístupňující asijským tygrům- Číně, Japonsku a Jižní Korei - velké ruské zdroje nerostů a dřeva.

Protože jsme tady někde na konci týdne uvízli, poslechněme si reportáž „Jeden den československým legionářem v legiovlaku“:

https://youtu.be/OcVfULC55qY

Teď už jsme opustili obrovský Sibiřský federální okruh Ruska a nějaký čas půjdeme Dálněvýchodním federálním okruhem...

DO TOKIA NA PARALYMPIÁDU - VI. ETAPA

Udinsk - Skovorodino

9728 km z Prahy

2229 km do Tokia


Obrázky

Po Riconovi a Meggy se novým sestřihem přišel pochlubit Hensi. Po Riconovi a Meggy se novým sestřihem přišel pochlubit Hensi.
Procházka, koupání, a teď chvilka klidu. Černý labrador Charlie i jeho mamka Liffi si to užívají. Procházka, koupání, a teď chvilka klidu. Černý labrador Charlie i jeho mamka Liffi si to užívají.
Světlý labrador Darwin musí cestou dávat pozor nejen na paničku, ale i na malou Marianku v nosítku. Světlý labrador Darwin musí cestou dávat pozor nejen na paničku, ale i na malou Marianku v nosítku.
Světlý labrador Darwin musí cestou dávat pozor nejen na paničku, ale i na malou Marianku v nosítku. Světlý labrador Darwin musí cestou dávat pozor nejen na paničku, ale i na malou Marianku v nosítku.
Dvě „temnoty“ - Darby a její mentorka Elisa - na podvečerní vycházce s paničkou Andreou. Brzy z nich budou obětavé chůvičky. Dvě „temnoty“ - Darby a její mentorka Elisa - na podvečerní vycházce s paničkou Andreou. Brzy z nich budou obětavé chůvičky.
 „Učíme se celý život,“ mudruje světlá labradorka Chica před informační tabulí s nápisem: LES A JEHO PLODY. Teď už ví, co všechno se dá v lese sníst :-)  „Učíme se celý život,“ mudruje světlá labradorka Chica před informační tabulí s nápisem: LES A JEHO PLODY. Teď už ví, co všechno se dá v lese sníst :-)
Předškolák Grimm odpočívá. Nějak ho zmohlo zahrad(y)ničení. Předškolák Grimm odpočívá. Nějak ho zmohlo zahrad(y)ničení.