ČASOPISY REDAKCE ZORA

Publikováno 31.01.2024 17:41 Odbočka Jeseník


Obrázek

Zora je časopis pro zrakově postižené o životě se zrakovým postižením. Najdete v něm rozhovory se zajímavými osobnostmi, jak se jim daří žít život se zrakovým postižením. Dočtete se aktuality ze sociálně-právní poradny a z lékařství, zprávy z různých koutů České republiky, ať už kulturní, společenské či sportovní. Vychází měsíčně, roční předplatné činí 180,- Kč.

Ema je časopis určený především ženám, ale může být velkou inspirací také mužům. Dočtete se zajímavosti z oblasti zdraví, módy, životního stylu, vztahů, recepty, vtipy, křížovky, rady z babiččina kapsáře a v každém čísle na vás čeká soutěžní kvíz o ceny určený pouze pro předplatile. Časopis vychází jednou za dva měsíce, roční předplatné činí 140,- Kč.

Obzor je magazín zajímavostí z různých oborů: zdraví, vztahy, rodina, intimita. Časopis vychází čtvrtletně, roční předplatné činí 120,- Kč.

Naše šance je měsíčník, který vychází pouze ve zvukové formě. V každém čísle je rozhovor se zajímavou osobností, pozvánka na zajímavé místo/akci a reportáže, tipy na pomůcky pro zrakově postižené, apod. Roční předplatné činí 120,- Kč.

Další časopisy redakce Zora jsou dostupné v Braillově bodovém písmu, na flash discích (audio, text), přes internetové rozhraní (audio, text), v textovém formátu zasílané e-mailem nebo ve formátu na MP3 či CD (audio):

Téčko – o technice zrakově postiženým na míru, měsíčník, předplatné 120,- Kč.

Světluška – čtení v Braillu od září do června pro žáky 1. stupně ZŠ. Součástí je černotisková příloha, která je přepisem braillské verze se shodným rozložením textu na stránkách. Vidící tak může začínajícímu čtenáři Braillova písma pomáhat s nácvikem čtení a orientací v časopise. Vychází 10x ročně, předplatné 100,- Kč.

Kaleidoskop – měsíčník zajímavostí a zábavy – věda, příroda, kvízy, sudoku, šachové úlohy. Vychází měsíčně, roční předplatné činí 165,- Kč.

Azor – časopis nejen pro držitele vodicích psů, život se psem, péče, veterina, zákony, výcvikové školy, tipy na knihy a další. Vychází čtvrtletně, roční předplatné 100,- Kč.

Hudebník – zajímavosti a aktuality ze světa hudby. Čtvrtletník, předplatné 100,- Kč.

První čtení – časopis pro dospělé začínající čtenáře Braillova písma, text je tištěn ob řádek pro snadnější čtení. Čtvrtletník, předplatné 100,- Kč.

Aúroro – časopis v jazyce esperanto. Vychází 3x ročně, předplatné 120,- Kč.

Časopisy je možné odebírat v různých zvýhodněných „kompletech“ – např. Flash komplet (soubor časopisů zasílaný poštou na flash disku), Internet komplet (soubor časopisů dostupný přes internetové rozhraní), E-mail komplet (časopisy jsou zasílány průběžně e-mailem v textovém formátu), CD komplet (soubor časopisů zasílaných poštou na CD).

Novinkou letošního roku je HMATOVÁ GRAFICKÁ PŘÍLOHA. Je přílohou časopisu Kontakty a braillské verze časopisu Zora. Zájemci o hmatovou grafiku, kteří tyto časopisy neodebírají, si mohou sešity hmatové grafiky zakoupit samostatně v redakci Zora. Cena každého sešitu je 49,- Kč.