Beseda - Letenku do Vesmíru, prosím

Publikováno 30.11.2021 13:46 Odbočka Praha západ a KC Vrchlická


Začíná: 29.11.2021 17:30
Končí: 29.11.2021 19:00
Kde:

Po dekádách slibů se zdá, že díky novým dopravním prostředkům přichází éra kosmické turistiky. Kolik dnes stojí letenka do vesmíru? Kam až může její cena klesnout? Kdo zvládne let do vesmíru a má tak šanci se stát kosmonautem-turistou? A kdy se na dovolenou vydáme místo k Jadranu na Měsíc?

Besedu povede Tomáš Přibyl: Tomáš Přibyl je publicista v oblasti kosmonautiky a autor mnoha knih literatury faktu. Za všechny jmenujme Smrt měla jméno Challenger, Den, kdy se nevrátila Columbia, Poklady kosmonautiky nebo Dobytí Měsíce. Osobně navštívil všechna kosmická střediska NASA ve Spojených státech, potkal více než 260 kosmonautů, byl u startů několika raketoplánů. Sbírá podpisy kosmonautů, jeho sbírka patří k největším na světě a je zapsána v České knize rekordů. Pracuje jako kurátor letectví a kosmonautiky Technického muzea v Brně.

Kdy a kde: Pondělí 29. listopadu 17:30 až 19:00. Akce proběhne online formou prostřednictvím Skype. Informace k přístupu budou poslány účastníkům po přihlášení. Počet účastníků je limitovaný - na akci je nutné se zaregistrovat (Toto setkání je určeno pro osoby se zrakovým postižením). Zájemci se mohou registrovat prostřednictvím e-mailu machackova@sons.cz