Ambientně rockové večery.

Publikováno 11.01.2021 12:57 Novotný Karel


Obrázek

Předvánoční Ambientně rocková projekce s Danem Sywalou.

 

Hudba a hudební dokumenty nám teď, v této covidové době, hodně zlepšují náladu a proto jsme se rádi zúčastnili Ambientního večera, v tomto roce posledního, ale o to hezčího a vánočně laděného.

Děkujeme Danovi, že nám stále zachovává přízeň, těšíme se vždycky na společně strávené chvíle.

Poděkování patří i Honzovi Szkatulovi za audiotechniku a Nadačnímu fondu Světluška-Kaufland za špičkové reprobedny!

 

 

Za odbočku Praha-západ (KC Vrchlická)

Věra Macháčková

 

Připojuji osobní poděkování od Tondy Strnada.

Pro mě osobně jsou Ambientně rockové večery velmi důležité. Již od raného dětství se zajímám o hudbu různých stylů a žánrů, sám si aktivně vyhledávám nejrůznější hudební formace, zpěváky, hudebníky apod. Tyto večery jsem objevil zhruba před dvěma lety a okamžitě jsem si je oblíbil. Nejenže pan Daniel Sywala velmi poutavě vypráví o hudebních ochutnávkách, které nám nabízí, ale i audio technika je zde fantastická. Hudbu si můžeme užívat ve špičkové kvalitě, několikrát se mi stalo, že jsem si poslechl píseň, kterou jsem sice znal, ale netušil jsem, že v ní jsou určité zvukové prvky, které na své audio soustavě nevnímám, protože ji nemám tak dokonale vyladěnou.

Pořízení nové aparatury je pro nás velkým přínosem. Když jsem ji poprvé slyšel, byl jsem unešený perfektními výškami, basy, prostorovým zvukem.

Chtěl bych tedy touto cestou Světlušce poděkovat za finanční prostředky, díky kterým mohlo toto vybavení být zakoupeno. Opravdu si velmi vážím našich hudebních posezení a tím, že nám Světluška takto pomohla, ještě zdokonalila a vylepšila již tak hezké zážitky. Také děkuji Danu Sywalovi, bez kterého bychom se také neobešli. Za ty dva roky společných poslechů jsem se mnohé dozvěděl a rozšířil si obzory.

 

Projekt je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška.

 


Obrázky

KC Vrchlická, Ambientně rockové večery. KC Vrchlická, Ambientně rockové večery.
KC Vrchlická, Ambientně rockové večery. KC Vrchlická, Ambientně rockové večery.
KC Vrchlická, Ambientně rockové večery. KC Vrchlická, Ambientně rockové večery.