Akce v Dopravních podnicích hl. m. Prahy

Publikováno 23.02.2017 15:48 Hanková Jarmila


Milí přátelé,
z popudu pracovníků a studentů Konzervatoře Jana Deyla nabízí Dopravní podnik hlavního města Prahy i dalším zrakově znevýhodněným zájemcům nevšední akci - seznámení se s kolejištěm a dalším zázemím pražského metra. Protože to je možné jen v době mimo provoz metra, přichází v úvahu termín 14. dubna 2017 (Velký pátek!), na stanici Vltavská, kdy bude na části linky C probíhat údržba a opravy.
Pracovníci metra Dopravního podniku hl. m. Prahy umožní prohlídku kolejiště a dalšího zázemí, podají potřebné informace a odpoví na všetečné dotazy. Ukáží rovněž opatření pro snadnější a bezpečnější užívání metra zrakově znevýhodněnými cestujícími. Akce bude též zajištěna hasiči metra. Pro očekávaný větší zájem veřejnosti doporučujeme nevidomým účast se svým průvodcem.
Z organizačních důvodů je nutno předem vědět počet účastníků takové atraktivní akce, a proto se na veřejnost zrakově znevýhodněných obracíme s výzvou, aby svůj zájem oznámili do 15. března 2017 e-mailem s předmětem: Vltavská na adresu bariery@sons.cz. Uveďte jméno a e-mailový, popřípadě i telefonický kontakt na sebe, kolik vás bude a zda budete mít průvodce. Organizátoři ze strany SONS Vám pak včas sdělí hodinu i přesné místo, kde se účastníci akce shromáždí před hromadným odchodem na nástupiště stanice.
Zprávu za Metodické centrum odstraňování bariér SONS ČR podává František Brašna a Viktor Dudr.