Akce na měsíc listopad

Publikováno 31.10.2019 14:07 Odbočka Prostějov


Dne: 04.11.2019
Kde:

5.11. úterý – od 09:30 Promítání komentovaného filmu Čertí brko v Městské knihovně Prostějov v sále v přízemí – pojďte společně s námi shlédnout čertovskou pohádku plnou kouzel a velké lásky od režiséra Marka Najbrta.  

 

6.11. středa – Výlet do Štětovic na Zlatou farmu. Odjezd ve 12:30 z Prostějova z autobusové stanice číslo 9. Zpáteční odjezd ze Štětovic je v 15:34h. Sraz před odjezdem je nejméně 15 minut předem. Na Zlaté farmě je výborná kavárna, kde podávají voňavou kávu, zákusky a dorty. Je možné si dát i dobrý čaj, zakoupit si mléčné výrobky jako tvaroh, máslo, mléko, dezerty apod. Prohlédneme si zvířata krávy, drůbež a prasata. Můžete s sebou vzít i děti. Na farmě jsou houpačky, skákačky, lávky mezi balíky slámy. Cesta ze zastávky na farmu je 500m. po rovince.

 

7. 11. čtvrtek – 09:00 až 12:00 Pletení z pedigu v klubovně SONS

v rámci „Tvořivé dílny pro nevidomé“. Materiál podobný proutí – pleteme misky, ošatky, zvonečky a další různé dekorační předměty. Každý první čtvrtek v měsíci tvoříme výrobky pro odbočku na prezentace a další čtvrtky si mohou členové uplést něco pěkného pro sebe nebo pro své blízké. Vyrábění probíhá pod vedením naší dobrovolnice paní Věry Šenkové za finanční podpory města Prostějov.

 

11. 11.  pondělí – 14:30 až 15:30 Relaxační cvičení s paní Světlanou v klubovně SONS za jednorázový poplatek pro členy 30 Kč a nečleny 50 Kč. Na cvičení se používají expanzní gumy, pěnové kostky a míče.

 

13.11. středa – Kavárna Avatarka na náměstí T.G.Masaryka, ZAČÁTEK VE 14 h. Pojďte si s námi dát pravou kvalitní kávu a zákusek či jinou mlsotu do kavárny Avatarka, která se nachází po pravé straně náměstí Prostějova, když jdete čelem k radnici. Kavárna je útulná, laděná do historického vzhledu a je zde místo i pro děti, které si mohou hrát v koutku. A nejdůležitější je, že nám zahraje na kytaru paní Liduška Veselá. Poslechneme si krásnou hudbu a zazpíváme si. Přeji nám všem příjemné odpoledne.

 

14. 11. čtvrtek - 8:30 až 12:00 Výroba z keramické hlíny v Lipce na Brněnské ulici. Vyrábění probíhá pod vedením naší dobrovolnice Věrky Šenkové.

14. 11. čtvrtek - 10:00 až 17h. Den otevřených dveří ke dni Nevidomých v prvním poschodí Městské knihovny Prostějov na Skálově náměstí 6.

Zájemci si mohou vyzkoušet simulační brýle a tak se alespoň na chvíli vžít do pocitu zrakově postižené osoby. Současně budou pracovnice Oblastní odbočky prezentovat kompenzační pomůcky usnadňující sebeobsluhu a prostorovou orientaci včetně několika obyčejných lup a kamerové lupy. Seznámí Vás také s psaním a čtením Braillova písma na Pichtově psacím stroji. Součástí prezentace bude výstava výrobků z pedigu a keramické hlíny v rámci tvořivé dílny.

Ve stejný den a čas bude probíhat i prezentace regionálního pracoviště TyfloCentra Olomouc pod vedením Zuzky Znojilové tentokrát v podkrovním sále, kde bude instalována neviditelná výstava.

 

15.11. v pátek od 9:00 v klubovně SONS Prostějov, Svatoplukova 15 bude paní Světlana vyprávět o svém Putování po Tibetu a Nepálu.

 

19.11. úterý Nákup cukrovinek v závodu ZORA Olomouc. Pojedeme vlakem. Odjezd v 8:35 z hlavního nádraží Prostějov. Sraz 15 minut před odjezdem ve vestibulu. Pojeďte s námi do proslulého sladkého závodu, který vyrábí cukrovinky. Nakoupíme si sladkosti na vánoční stromeček a na Mikuláše. Rozptýlíme si podzimní chmury voňavými dobrotami. Návrat je v 11:06 z Olomouce. Moc se na vás těšíme.

 21. 11. čtvrtek – 9:00 až 12:00 Pletení z pedigu v klubovně SONS. Vyrábění probíhá pod vedením naší dobrovolnice Věrky Šenkové.

 27. 11. středa 14:00 Oblastní shromáždění spojené s předvánočním posezením U Tří bříz. Bude se podávat večeře, kterou budou mít členové a dobrovolníci zdarma. Ostatní účastníci uhradí 90 Kč.

 

  1. Od 13:30 výběr členských příspěvků. Současně bude probíhat prodej losů do tomboly.
  2. V 14:00 hudební vystoupení naší členky paní Lidušky Veselé, která nám zazpívá pěkné písničky za doprovodu kytary.
  3. Prezentace kompenzačních pomůcek z Tyflopomůcek z Olomouce s možností nákupu v režii pracovnice Tyflopomůcek paní Ivy Langové. Pokud máte poukaz na bílou hůl nebo indikátor hladiny nebo si chcete pořídit nějakou konkrétní pomůcku, tak nás prosím kontaktujte předem.
  4. Rekapitulace činnosti a poskytnutí všeobecných informací a aktuálního dění ze sociálně-právní oblasti.
  5. Zpráva o hospodaření.
  6. Diskuze.
  7. Tombola proložená hudebním pásmem předvánočních písniček

v režii Lidušky.

Pokud budete chtít, tak můžete přinést nějakou maličkost do tomboly.

28.  11. čtvrtek– 9:00 až 12:00 Pletení z pedigu v klubovně SONS. Vyrábění probíhá pod vedením naší dobrovolnice Věrky Šenkové.