AKTUÁLNĚ Z ODBOČKY

Publikováno 20.03.2020 09:02 Odbočka Jeseník


Obrázek

Přinášíme shrnutí aktuální situace s ohledem na vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s epidemií koronaviru Covid-19.

Mimo domov je možné se pohybovat jen v nejnutnějších případech (cesta z a do práce, cesta na nákup, případně k lékaři). Pokud se pohybujete venku, je nezbytné mít na obličeji roušku nebo jinou pokrývku přes ústa a nos (šálu, šátek, nákrčník, apod.), velmi vhodné je také použít ochranné rukavice. Pokud vyrazíte na procházku, zvolte čas a místo, kdy je venku co nejmenší pohyb lidí. Pravidelně si myjte ruce, dezinfikujte domácnost. Pokud možno, pohybujte se pěšky nebo osobním automobilem, co nejméně využívejte MHD, vlaky a autobusy. Pokud potřebujete lékařské ošetření, nejprve kontaktujte lékaře telefonicky a domluvte se na dalším postupu. Telefonická konzultace platí také pro vyřizování na úřadech. Sledujte aktuální zpravodajství.

 

ROUŠKY

V současné době platí povinnost nošení roušek na všech místech mimo domov. Nemáte-li roušku k dispozici a nejste schopni si ji svépomocí zajistit, prosím, ozvěte se na níže uvedený kontakt (Trunečková). Určitý počet roušek jsme schopni zajistit. Jde o doma šité roušky – PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENÉ ZDARMA. Zasíláme poštou.

Papírové roušky slouží k jednorázovému použití. Látkové je potřeba po návratu domů vyvařit nebo vyprat, ideálně přežehlit.

 

ZORIENTOVÁNÍ SE V AKTUÁLNÍ SITUACI

Nevíte-li si s čímkoliv rady, potřebujete-li se zorientovat v aktuální situaci, potřebujete-li zajistit nákup, zjistit telefonický kontakt na Vašeho lékaře či další odbornou pomoc, potřebujete-li si s někým promluvit, apod. volejte na níže uvedené kontakty.

 

NÁKUPY V OBCHODECH

Od dnešního dne – tj. pátek 20. 3. je vyhrazen čas nakupování od 7 do 9 hodiny pro seniory nad 65 let věku a držitele průkazů ZTP/P. Tento čas se týká obchodů s potravinami a drogérií. Na lékárny se toto opatření již nevztahuje. Otevřené jsou také optiky, obchody s galanterií a servisy výpočetní a telekomunikační techniky, audio a videopřijímačů, apod.

Pokud můžete, využijte nákup domů jako placenou či dobrovolnickou službu (informujte se u vedení Vaší obce), stejně tak je možné využít služby dovoz obědů.

 

DOPRAVA

Autobusy, vlaky a MHD jezdí v prázdninovém režimu. Ve vlaku nelze zakoupit jízdenku u průvodčího.

 

PRODEJNA TYFLOPOMŮCEK  OLOMOUC

je od středy 18. 3. 2020 do odvolání uzavřena. Dotazy a objednávky řeší pouze telefonicky na číslech 585 415 130, 777 360 348 nebo na e-mailu prodejna-ol@sons.cz

 

ODBOČKOVÁ KANCELÁŘ je až do odvolání uzavřena. Pracovnice jsou k dispozici na telefonu:

Mgr. Petra Trunečková, mobil 736 671 586, e-mail: truneckova@sons.cz

Bc. Yvona Wrožynová, mobil 778 412 718

Olga Kalenská, mobil 778 702 415