1. ZÁŘÍ SE VYDÁVÁME Z ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA

Publikováno 01.09.2021 20:56 Hluší Zdeněk


Obrázek

1. ZÁŘÍ SE VYDÁVÁME Z ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA

V roce 1465 vypravil český král Jiří z Poděbrad čtyřicetičlenné poselstvo k evropským panovnickým dvorům. Jeho členové měli mimo jiné šířit dobré jméno vlasti a svým počínáním dokázat vzdělanost i statečnost Čechů.

Po trase tohoto poselstva se v našem dalším virtuálním pochodu vydáváme i my.

Svým počínáním chceme prokazovat šikovnost a užitečnost vodicích psů, jejich rodičů, i štěňat, která se na své poslání teprve připravují.

Kolikačlenné naše poselstvo bude a za jak dlouho společně cestu dlouhou téměř osm tisíc kilometrů zdoláme, to se teprve ukáže.

Přidat se k nám není složité – stačí každou neděli večer nebo v pondělí dopoledne nahlásit na níže uvedené kontakty, kolik kilometrů jste za týden se svým psem ušli. Můžete přidat i fotografii, pokud svolíte k jejímu zveřejnění na Facebooku a webových stránkách Klubu držitelů vodicích psů.

 

Při přípravě trasy jsme vycházeli z údajů v novele Z Čech až na konec světa, kterou podle zápisků přímých účastníků napsal Alois Jirásek. A protože se podle ní poselstvo sešlo v Plzni, začínáme odtud naši cestu i my.

Kam asi do neděle doputujeme?

 

Stáňa Krajíčková

krajicek@braillnet.cz

stana.krajickova@gmail.cz

lze poslat i zprávu na messenger stránky @KDVP, Klub držitelů vodicích psů SONS ČR z.s.

 


Obrázky

Cedrik a Kimmi nechtějí nic nechat náhodě - na správnou cestu se došli zeptat přímo do plzeňského Tyfloservisu Cedrik a Kimmi nechtějí nic nechat náhodě - na správnou cestu se došli zeptat přímo do plzeňského Tyfloservisu
Patriotka Bianka nás nabádá: „Nezapomínejte na pitný režim! A když PIVO, tak rozhodně PLZEŇSKÉ!“ Patriotka Bianka nás nabádá: „Nezapomínejte na pitný režim! A když PIVO, tak rozhodně PLZEŇSKÉ!“