pozvánka - Setkání zrakově postižených v Kyjově

Publikováno 05.05.2023 11:22 Odbočka Kyjov


Obrázek
Začíná: 03.06.2023 08:00
Končí: 03.06.2023 16:30
Kde: Kyjov - Strážnice

POZVÁNKA
Oblastní odbočka SONS Kyjov Vás srdečně zve na 20. přátelské setkání zrakově postižených, na kterém chceme nejenom navázat nová přátelství, ale seznámit Vás s naším regionem. Toto setkání proběhne v sobotu dne 3.  června 2023 v Kyjově.
Sejdeme se na Městské knihovně, ulice Komenského, kde má sídlo naše odbočka.

Popis cesty k nám:
z autobusového nádraží - po přejití ozvučené křižovatky půjdete stále rovně, přejdete průchodem na náměstí, opět rovně na ulici Komenského a po cca 250 m po pravé straně za Finančním úřadem je budova Městské knihovny.
z vlakového nádraží - půjdete rovně na křižovatku, zde přejdete vozovku, dáte se doprava a ulicí Komenského půjdete cca 500 m. Za mostkem přes potok je budova Městské knihovny.
Na požádání zajistíme průvodcovskou službu. V tomto případě je nutno sdělit v kolik hod. a jakým dopravním prostředkem do Kyjova přijedete.

Program: Skanzen Strážnice
Expozice seznamují návštěvníka se způsobem života a bydlení lidu jak v horských oblastech Slovácka, tak v úrodné části Pomoraví.
Pro nevidomé a slabozraké návštěvníky je připravena speciální prohlídka, která se skládá z návštěvy několika objektů a haptické expozice. Zde se seznámíte s předměty spojenými se životem na vesnici - ukázky střešních krytin a zdiva (došky, břidlice, šindele,). Z oblasti oděvu pak vyšívané krojové části. Z předmětů využívaných v domácnosti (zouvák na boty, ošatka, hrnce, solnička, konvička na mléko aj.). Součástí expozice jsou i interaktivní prvky – rozeznávání druhů obilí, sluchové a čichové pexeso. Nachází se zde i malá keramická 3D mapa areálu.
Zavítáme tedy tam, kde jsme před 20ti lety naše setkání zahajovali. Doprava do skanzenu je zajištěna zájezdovým autobusem.

  8:30 hod.              zahájení na knihovně

  9:0 hod.                odjezd do Strážnice

10:00 hod.              prohlídka areálu

13:00 hod.              oběd Vracov

14:00 hod.              odjezd do Kyjova  přátelské posezení

16:00 hod.              předpokládané ukončení, odjezd účastníků

Účastnický poplatek:  350,- Kč na osobu (autobus a oběd)
Zájemce prosíme nahlásit se nejpozději do 30. května 2023 na uvedených kontaktech:
telefon          737 72 15 04
email            kyjov-odbocka@sons.cz
Na Vaši návštěvu se těší pracovníci oblastní odbočky SONS Kyjov