Zůčastnili jsme se Kávového dýchánku Městské knihovny T. G. Masaryka Šumperk

Publikováno 03.07.2023 15:45 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

ZŮČASTNILI JSME SE KÁVOVÉHO DÝCHÁNKU MĚSTSKÉ KNIHOVNY T. G. MASARYKA ŠUMPERK

 

Čtvrteční odpoledne 25. května bylo ve znamení tradičního kulturního setkání SONS Šumperk ve spolupráci s Městskou knihovnou T.G.Masaryka: kávový dýchánek se soutěží o nejlepší bábovku.

Program byl vskutku nabitý: vystoupili zde uživatelé Centra sociálních služeb Pomněnka, o.p.s. Šumperk, klienti DOZP Vincentinum, žáci ZUŠ Šumperk se svými učiteli, Seniorky Šumperk a další. Dorazili i vzácní hosté – např. bývalý starosta města Šumperka Mgr. Tomáš Spurný.

Za naši organizaci jsme měli vyčleněné široké stanoviště: výstavu výrobků našich uživatelů a zážitkový koutek s hrami pro nevidomé děti, které jsme představili příchozí veřejnosti. Do soutěže jsme se zapojili hned třemi bábovkami, a to tvarohovou, větrníkovou a mechovou. Akce byla díky hojné účasti veřejnosti a také díky příznivému počasí vydařená, relativně vysoký byl i počet upečených bábovek – 20! Tentokrát se nám opravdu dařilo – na výherních pozicích se umístily hned dvě naše bábovky: 6. místo obdržela větrníková a stříbrnou metu získala zeleně vymazlená mechová. Velký obdiv a dík zaslouží naše kolegyně – pekařky pod odborným dohledem Evy Hubačové. Vítězem soutěže se stala bábovka Margotka. Nakonec jsme se do všech výborných bábovek pustili a výtečně si pochutnali.

 

 


Obrázky