Zúčastnili jsme se Dne plného pohybu v Olomouci

Publikováno 08.10.2019 13:45 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

 

ZÚČASTNILI JSME SE DNE PLNÉHO POHYBU V OLOMOUCI 

 

Den plný pohybu. Tak se jmenovalo mezigenerační setkání žáků, studentů a dospělých nejen se zrakovým postižením. Akce byla pořádána u příležitosti 65. výročí založení školy profesora Vejdovského a 60. výročí vzniku organizace nevidomých a slabozrakých SONS v Olomouci a probíhala za účasti zástupců Olomouckého kraje, Města Olomouce, Nadace prof. Vejdovského a Centra pohybu Olomouc. I členové naší odbočky v Šumperku přijeli Den plný pohybu podpořit. .

Do této sportovně zábavné akce se všichni zapojili. Předem sestavená družstva mezi sebou soutěžila v osmi disciplínách, které byly doplněny o další aktivity.  

Po oficiálním začátku a dobrém obědě se začalo soutěžit. Soutěžilo se v hodu nafukovacím balonkem, kopnutí míče do branky, cvičení na klykotoči (kranking), rozpoznání potravin podle čichu, hmatové pexeso, Showdown, skládání barev pomoci kolorína a střelba na střeleckém simulátoru.

Po skončení soutěží proběhlo vyhlášení výsledků. Naše šumperské družstvo se umístilo v první desítce. Na závěr byla zahájena diskotéka pro děti i dospělé. 

Poděkování patří všem účastníkům za příjemnou náladu a chuť si zasportovat. Dále také rovněž sponzorům a organizátorům dne plného pohybu.

 

 


Obrázky