Zlato pro Věru Macháčkovou

Publikováno 19.05.2015 15:27 Králová Taťána


Obrázek

Zlato pro Věru Macháčkovou

 

Na Světových hrách zrakově postižených v jihokorejském Soulu dosáhla v bowlingu skvělého úspěchu Věra Macháčková, referentka z oddělení pro oblastní odbočky a celostátní kluby SONS ČR. V kategorii B3 porazila v úterý 12. května ve finále Japonku Akiko Morisawa a vybojovala zlatou medaili.

V kategorii B3 nastoupil 12. května odpoledne Josef Gruncl z Tyflosportu Praha. Předvedl vynikající výkon se ziskem další medaile, tentokrát bronzové.

Ve středu 13. května se hrály soutěže dvojic. V kategorii B1+Bx nenašel formu z prvního dne Josef Gruncl s Michalem Krchem a museli se spokojit s 16. místem. V kategorii B2+B2 hráli Karel Macháček s Lubošem Krapkou. I tady byli soupeři nad jejich síly a dvojice skončila na 12. místě.

Ve čtvrtek 14. května byly na pořadu trojice. Naši ve složení Michal Krch, Josef Gruncl a Karel Macháček obsadili 13. místo.

V pátek 15. května vyvrcholil turnaj soutěží čtveřic. Našim (Michal Krch, Josef Gruncl, Karel Macháček, Jiří Reichel) se po dobrém výkonu podařilo získat 12. příčku.

V all events vybojovala téhož dne Věra Macháčková další medaili, tentokrát bronzovou.

Světové hry zrakově postižených, zaštítěné organizací IBSA, jsou pro zrakově postižené největší akcí. Konají se vždy za čtyři roky, v podstatě jako olympiáda.

Bowlingové družstvo tedy získalo 3 cenné medaile: zlato a bronz Věry Macháčkové a bronz Josefa Gruncla. V rámci celé české výpravy zrakově postižených atletů bylo toto družstvo nejúspěšnější.

 

Taťána Králová