Zažili jsme si to!

Publikováno 30.04.2015 21:18 Odbočka Olomouc


Obrázek

Děkujeme pracovníkům výstaviště Flory Olomouc za zprostředkování krásných a nezapomenutelných zážitků, dojmů a poznatků. Ještě dlouho budeme vzpomínat a už teď se těšíme na další.
Smyslů plná zahrada v čarovném prostoru s nesmírným množstvím rozmanitých vůní, barev a tvarů vytvořeném aranží tisíců květin. Zahrada odpočinku, chutí zvuků a hudby byla doplněna vodními gejzíry.
Dlouhým květinovým tunelem jsme prošli až do exotické krajiny Mexika plné kaktusů i tamní zajímavé kultury.
Své smysly jsme si prověřili na několika tématických zastaveních – se zvukem zpěvných ptáků, s vůní bylinek a koření, s neviditelnými semínky rozeznatelnými pouze hmatem atd. Interaktivní pásmo smyslů bylo ukončeno představením několika pálivých chilli papriček. Ale to jsme raději neriskovali.
Zatemnělý pavilon E ukrýval unikátní výstavu bonsají a japonskou zahradu s čajovnou. Působil velmi příjemným uklidňujícím dojmem podbarveným stylovou hudbou. Asi nikdo by zde nečekal staré typy automobilů částečně uschované umělým trávníkem, jako by sem patřily.
Novinkou doprovodného programu byl premiérový ročník hudebního festivalu základních uměleckých škol z Olomouckého kraje nazvaný Hudba v květech.
Volné plochy výstaviště ve Smetanových sadech s novými výsadbami cibulovin a letniček patřily zahradnickým trhům, ale také občerstvovacím zónám.
Po dobu výstavy byly otevřeny sbírkové skleníky s exotickou květenou a také sousedící univerzitní botanická zahrada. Se vstupenkou mohli lidé zamířit i do botanické zahrady výstaviště Flora v Bezručových sadech.
Při příležitosti jarní Flory Olomouc zahájil Svaz květinářů a floristů ČR s pomocí Mendelovy univerzity i první etapu instalace florálních objektů pro zrakově postižené na výstavu Neviditelná Olomouc.
Marie Kebrdlová


Obrázky

Zažili jsme si to! Zažili jsme si to!
Zažili jsme si to! Zažili jsme si to!
Zažili jsme si to! Zažili jsme si to!
Zažili jsme si to! Zažili jsme si to!
Zažili jsme si to! Zažili jsme si to!