Září v odbočce

Publikováno 01.10.2021 12:45 Odbočka Jeseník


Obrázek

Září jsme zahájili klubem vaření, na kterém jsme si připravili výtečný puding s jablečným překvapením. Další týden jsme si procvičili paměť. Následující středu jsme měli v plánu hrát stolní hry, ale nakonec jsme si spolu jen povídali. V premiérové středeční kavárně jsme se cítili jako v opravdové kavárně – skvělý výběr nápojů, vstřícná obsluha a hudba na přání. Přijďte také vyzkoušet!

Odbočkové služby a činnost jsme prezentovali na jesenických farmářských trzích v pátek 17. 9. a v sobotu 18. 9. na Restaurant Day na náměstí Svobody v Jeseníku. Hela nasbírala rybíz, Olga upekla výtečnou rybízovou bublaninu a připravila skvělou rybízovou marmeládu. Buchta byla tak vynikající, že než nám na ni paní starostka udělala reklamu v živém vstupu s mikrofonem, zmizela nenávratně u mlsounů v bříšku. Mňam! Novinkou byla nabídka pro veřejnost, vyzkoušet si běžnou činnost bez kontroly zraku. Mnozí byli velmi překvapeni, že namazání chleba máslem není zas tak jednoduchá záležitost. Ale zvládli to všichni a byli na sebe náležitě hrdí!

Odpočinek, nabrání sil a podporu zdraví jsme hledali v relaxačním pobytu v solné jeskyni. Bylo nám moc příjemně.

V úterý 21. září jsme v letošním školním roce zahájili lekce keramiky v SVČ Duha v Jeseníku. Ani drobná změna posunu času začátku tvoření na 8.30 hodin neodradila  pět milovníků tvoření z hlíny. Tvořily se mýdlenky (stojánky na mýdlo), misky.

Poslední středa v měsíci patřila oblastnímu shromáždění odbočky. Sešli jsme se v hojném počtu 20ti členů, za což jsme moc rádi. Členové odbočky byli seznámeni s usnesením celorepublikového shromáždění, zprávou o činnosti a hospodaření odbočky, ve funkci předsedkyně byla potvrzena Naďa Sroková a do oblastní rady nám přistoupila nová radní. Byl čas i na společné povídání, sdílení a dobré pohoštění.


Obrázky