Workshop pro nevidomé -

Publikováno 13.12.2019 15:22 Novotný Karel


Obrázek

Akce  „PŘÍRODA A ZOO VŠEMI SMYSLY – ochrana a vnímání živé přírody lidmi se zrakovým postižením“, konaná 6. 12. 2019 od 9:30 do 16.00 v Zoo Praha byla velice úspěšná a zajímavá. Sdílené fotky z akce jsou na facebooku SONS ( https://www.facebook.com/sonscz ), kde je krásně vidět co všechno jsme si mohli osahat – sloní uši, nohy, zvířecí lebky, kožešiny atd.

Program probíhal dle plánu a následovně:

9:30 – 12:00   

–        Nové způsoby objevování přírody lidmi se zrakovým postižením (VICTA, Velká Británie) – nejvíce popisovali, jak sbírají zvířata na pobřeží a přeměřují je a zapisují za pomoci svých asistentů J. Každý z účastníků, bylo nás asi 30, se představil a řekl z které organizace je a čím se zabývá, což zabralo cca 2 hodinyJ

–        John Muir Award – podpora jednotlivců a skupin, které přispívají k ochraně přírody (VICTA, Zoo Praha) –jak se k ochraně přírody dostali, co je k tomu vedlo, například bývalý policista, chce být stále aktivní - aby to dávalo smysl čili pomáhá nevidomým.

–        Sdílení zkušeností s poznáváním a ochranou přírody ve výuce a v rámci volnočasových aktivit pro mladé lidi se zrakovým postižením – možnosti zamluvit si workshop pro skupinu nevidomých za poplatek v ZOO Praha.

13:00 – 16:00

Zoo všemi smysly – zážitkový program Vzdělávacího centra Zoo Praha a prohlídka pavilonu Indonéská džungle se speciálním komentářem redaktora ČRo Radiožurnál a mluvčí ZOO Vendy, měli jsme možnost osahat si stromy, byly podrobné popisy zvířat, co dělají, jak vypadají apod. Bylo to velmi poučné a určitě na jaře uděláme výlet s našimi klienty do ZOO Praha, už jsem se domluvila s paní Doktorovou – jen pak dáme vědět přesný termín.

 

Mgr. Věra Macháčková