Vzpomínky na rekreaci v Bludově

Publikováno 24.07.2022 12:03 Odbočka Třebíč


Obrázek

SPOLEČNÁ REKREACE V BLUDOVĚ A VLČÍM DOLE

Aneb vzpomínka mírně sklerotického pisatele na opakované společné pobyty členů naší odbočky SONS v Bludově a Vlčím Dole..

Neuvádím termíny ani počty zúčastněných, ale píšu to jako připomínku na krásné prožité chvíle v tomto rekreačním zařízení v podhůří Hrubého Jeseníku, kde jsme měli zajištěné ubytování se stravou.

Pobyty jsme využili na poznání zajímavých míst a památek, které tento kraj nabízel. Navštívili jsme v Bludově kostel sv. Jiří a hrobku Žerotínů. Byli jsme na vycházce v lomu s minerálem zvaným  Bludovit nebo na vrchu Háj u Šumperka, odkud byl krásný výhled na celé město. Tak se uskutečnil výlet do Šumperka - do muzea čarodějnictví, podnikli jsme i cestu do lázní Jeseník. Přímo v areálu byl bazén, kde se dalo ve vodě vyřádit.

Krásné byly i procházky do cukrárny v Bludově. Také musím připomenout společné večírky, kde každý, kdo chtěl, mohl předvést kulturní scénku dle vlastního výběru a schopností. Já osobně jsem hrál princeznu ve scéně na motiv písně Tambore švarný.

Věřím, že každý, kdo se těchto pobytů zúčastnil, byl spokojený. Byla velká škoda, že tento areál ukončil svoji činnost a byl městem Bludov uzavřen. A nám zbyly jen krásné vzpomínky ...               Jarda Jirásek, člen SONS