Vyrazili jsme za kulturou

Publikováno 23.10.2019 10:44 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

 

VYRAZILI jsme za kulturou

 

 

Jedním z mnoha předsevzetí, které jsme si v Šumperku v lednu stanovili, bylo navazovat spolupráci s ostatními odbočkami a podporovat jejich akce. A tak, když přišla pozvánka od pana Vojty Železníka z oblastní odbočky Uherské Hradiště na zakončení 25. ročníku festivalu Dny umění nevidomých do Starého Města, neváhali jsme a pustili jsme se do organizování výletu za kulturou. 

U příležitosti zakončení festivalu se konaly dvě události a naše osmičlenná skupinka se jich obou zúčastnila a nenechala se odradit ani náhlou změnou programu, která nastala v kostele sv. Ducha. I když tu nevystoupili očekávaní hosté, nakonec jsme si koncert užili. Mladistvý hlas uherskohradišťské členky Miroslavy Závodné doprovázené kytarou byl velmi dobrou náhradou. K tomu pár písní folkového zpěváka Petra Rýmského a nebylo co vytknout. 

Druhá část zakončení pokračovala v tamější Sokolovně, kam jsme se přesunuli pomalou procházkou. Po usazení a úvodním slovu organizátorů začala ta správná zábava. Na scénu nastoupila folklórní skupina CM Falešnica vedená nevidomým primášem Radimem Vojtkem. Tato cimbálovka nám z večera udělala opravdu nezapomenutelný zážitek. Při jejich vystoupení jsme ochutnávali víno, gulášek a někdo si dokonce i zatancoval. Každopádně se nikdo nenudil a všichni ocenili výkon muzikantů. 

V Sokolovně nám bylo tak dobře, že se nikomu nechtělo odejít. Nakonec však zvítězila únava a vidina teplého pelíšku v rodinném penzionku VilaRozárka.

 

Závěrem chci opět poděkovat kolegům z Uherského Hradiště za pozvání na tyto krásné akce a skvělou organizaci. Ráda bych také vyjádřila svůj obdiv nad tím, jak se poprali s nastalými problémy a jak rychle na ně dokázali reagovat. 

Velké díky patří samozřejmě i členům, kteří se s námi za touto kulturní událostí vydali a svou účastí podpořili akci jiné odbočky.