Výlet na Stezku korunami stromů do Jánských Lázní

Publikováno 21.05.2018 10:08 Odbočka Jičín


Výlet na Stezku korunami stromů v Jánských Lázních

 

     V sobotu 19. května 2018 jsme poprvé uspořádali výlet ve spolupráci s organizací Sportem proti bariérám, z. s. Naši přátele nám zapůjčili dva velké automobily a my jsme sehnali dva řidiče a společně vyrazili na výlet do Jánských Lázní. Pro naše členy bylo vyhrazeno 12 pohodlných sedadel. Společně s námi jeli na výlet také dva vozíčkáři ze spřátelené organizace.

     Nakonec se na cestu vypravilo pouze jedno auto, protože ze zdravotních důvodů nebylo umožněno několika našim členům zúčastnit se tohoto výletu. První zastávkou na výletě byla hotelová restaurace Hotel Lesní dům. Zde jsme si dali vydatný oběd a skvělou kávu. Poté jsme se přesunuli autem na parkoviště přímo u stezky.                   

     Stezka je součástí Krkonošského národního parku. Měří 1500 metrů. Po krátké chůzi po rovné stezce mezi lesem jsme spatřili 45 metrů vysokou věž. Nejprve jsme si prohlédli naučné centrum ukazující život i v kořenech stromů a vyrazili na vrchol. Cesta na vrchol byla dlouhá a my jsme diskutovali, kolikrát musíme obkroužit po postupně stoupající stezce, než vyjdeme na vrchol rozhledny nad korunami 150 let starých stromů.

     Na vrcholu na nás čekal krásný výhled do kraje a na celé Jánské Lázně. Mohli jsme také sledovat bouřku, která tou dobou řádila v okolí. Nás ochránily blízké vrcholky hor. Domů jsme se vrátili spokojení z vydařeného výletu.


Obrázky

Společné foto Společné foto
Skluzavka Skluzavka
Výhled Výhled
Mraky Mraky
Mraky 2 Mraky 2
Housenka Housenka
Adrenalinová zastávka Adrenalinová zastávka
Výhled Jánské lázně Výhled Jánské lázně
Míša na rohledně Míša na rohledně