Výlet do termálu ve Velkých Losinách spojený s návštěvou prodejny tvarůžků v Lošticích

Publikováno 28.05.2019 09:00 Odbočka Zlín


Na otrokovickém nádraží se nás sešlo celkem 18, nastoupili jsme do pronajatého minibusu a vydali se na cestu.

První zastávka byla v Lošticích. kde jsme si všichni nakoupili spoustu tvarůžkových specialit. Prodejna je nyní zmodernizovaná, dříve bylo možné nakupovat pouze u pultu, dnes je prodejna samoobslužná a tak má člověk více času vybírat. Není se co divit, protože sotva jsme do prodejny dorazili, nahrnuly se do ní další dva nákupu chtivé zájezdy.

Poté jsme šli společně na oběd do nedaleké restaurace U Coufalů, kde mimo standartních jídel mají také spoustu tvarůžkových specialit, například tvarůžky v bramboráku, cordon bleu s tvarůžkem, kotlety či kuřecí steaky s tvarůžkem apod. Většina z nás toho využila, a objednala si "Loštické ouško" - bramborák plněný tvarůžky, zelím a slaninou.

Po obědě jsme se již vydali směr Velké Losiny, kde jsme se rozdělili - ti, co nechtěli jít do termálů se procházeli po okolních obchodech a cukrárnách a my ostatní jsme se pěkně vykoupali a zrelaxovali v termální siřičité vodě. 

Tento výlet pořádáme každým rokem a patří mezi našimi členy mezi ty nejoblíbenější, takže příští rok určitě vyrazíme zas!

 

 

Text a foto: Bc. Eva Benešová


Obrázky

Společný oběd v restauraci u Coufalů v Lošticích Společný oběd v restauraci u Coufalů v Lošticích
Cesta lázeňským parkem k termálům ve Velkých Losinách Cesta lázeňským parkem k termálům ve Velkých Losinách