Výlet do čokoládovny ve Vizovicích

Publikováno 02.05.2016 19:46 Odbočka Šumperk


VÝLET DO ČOKOLÁDOVNY VE VIZOVICÍCH

 

V pátek 29. dubna 2016 jsme zavítali do areálu R. Jelínka. Kromě známé likérky zde také sídlí firma Carletti. A právě sem naše kroky směřovaly.

Firma Carletti se zabývá zpracováním kvalitní belgické čokolády a zaměřuje se především na výrobu pralinek a čokoládových figurek.

Počasí nám přálo, vlakové spoje perfektně navazovaly, a tak jsme v 11 hodin dorazili do prostor čokoládovny, kde nás očekával jeden ze zaměstnanců.

Poté, co jsme byli uvedeni do 17. století, kdy čokoláda díky benátskému kupci jménem Antonio Carletti opustila Španělsko a následně začala ovládat chuťové buňky všech Evropanů, nám byla představena samotná firma Carletti.

Následovala ukázka výroby pralinek a čokoládových figurek, které se ujala přímo jedna z majitelek. Na závěr tohoto příjemného povídání jsme paní majitelku zasypali hromadou otázek, na které trpělivě odpovídala.

Návštěva Vizovic nemohla pak skončit jinak než v zámecké čokolatérii, kde si naše skupinka nakoupila různé produkty firmy Carletti. Kdo ochutnal například horkou čokoládu, ten v tu chvíli zažíval opravdovou euforii.

Shodli jsme se, že výlet do vizovické čokoládovny stál za to a v budoucnu se sem opět velmi rádi vrátíme.

 

 

Libuše Skálová

 


Obrázky

03 03
02 02
01 01