Vladislav Zahradník soutěžil v AZ kvízu

Publikováno 12.05.2021 12:52 Odbočka Prostějov


Jak jsem soutěžil v AZ kvízu

spoustu let pomáhám v Oblastní odbočce SONS a jsem členem rady.   Dva roky pracuji na dohodu o provedení práce. V Prostějově jsem také klientem TyfloCentra, kde vedu zvukovou simulovanou střelbu. Před pár lety jsem tam byl zaměstnaný dvakrát v rámci projektu.

Nedalo mi a rozhodl jsem se zúčastnit soutěže AZ kvíz. Doma z pohovky jsem ji dost často sledoval a docela mi to šlo. A ještě jsem se někdy divil soutěžícím, že některé otázky neumí zodpovědět.

Za dost dlouhou dobu mě pozvali do brněnského studia na konkurz. Bylo to loni v říjnu, a proto se konkurz konal venku ve stanu a po desíti účastnících. Byl formou finále od A po Ž. Na otázku bylo sedm vteřin a jelo se dál. Docela těžké, ale prošel jsem. No a v únoru mě telefonicky pozvali na natáčení.

V AZ kvízu jsem už v minulosti několikrát byl, ale ve starém studiu, Na nové televizní studio v Líšni jsem byl docela zvědavý. Studio je nové pěkné a určitě zaměstnancům vyhovuje, ale staré studio bylo pro mě příjemnější.

Po delším čekání jsme se se soupeři rozlosovali a šlo se na to. A znovu jsem zjistil, že doma u televize je to úplně o něčem jiném. I když všichni ve studiu byli příjemní a vstřícní, nervozita dělá svoje. Přesto se mi docela dařilo. V prvních třech natáčeních jsem měl ve finále opravdu silného soupeře. Ale i knihy a hry mě potěšily. Nakonec jsem se dostal až do pátého natáčení a získal jsem vytoužené tričko s logem AZ kvízu.

Bylo to zajímavé, ale už jsem soutěžil naposled. Jelikož mám těžce slabý zrak, tak jsem musel použít monokulár.

Jinak bych všem, kdo se na to cítí, účast na soutěži doporučil. Je to zajímavý a příjemný zážitek.    

Vladislav Zahradník