Vila Tugendhat

Publikováno 03.03.2017 08:25 Odbočka Kyjov


Obrázek

Bylo to právě v den, kdy se před 5 lety znovuotevřela po celkové rekonstrukci. Z tohoto důvodu jsme svou naplánovanou návštěvu museli o hodinu odložit, jelikož v tu dobu vilu okupovala Česká televize a my nebyli žádoucí :-).

První instrukce, kterou jsme dostali, byla - sundat si prsteny, abychom neponičili dřevěný nábytek při osahávání, a druhá - nasumout nohu do foliovníku a nechat si zafoliovat podrážky, pro nevidomého návštěvníka nic praktického.
Naše průvodkyně vůči nám byla  velmi shovívavá a empatická, což bylo pro nás velkým přínosem. O této vile už bylo mnoho řečeno, většina z nás měla jakés takéz poznatky a někteří zde nebyli poprvé. Přesto jsme načerpali spoustu informací, měli možnost dotýkati se všech technických vymožeností té doby, ve skleněném pokoji uspořádat malinký koncertík části přítomných členů souboru Pastelky pod vedením Pavlovy hry na zdejší klavír a díky posunutému času prohlídky se nám naskytla úchvatná podívána, kdy onyxová stěna začínala být průhlednou a vstupovala do ní červená barva zapadajího slunce.


Obrázky

balíme boty balíme boty
balíme boty balíme boty
doprovod na klavír doprovod na klavír
a zpívající Pastelky a zpívající Pastelky
skorospolečné foto skorospolečné foto