Velikonoční tvoření

Publikováno 10.04.2023 12:00 Odbočka Příbram


Obrázek

Na všechno je dobré míti plán, říkali jsme si u nás na odbočce, když se tvořil program akcí na duben. Ten naštěstí v podobě Velikonoc každoročně slibuje jistotu pravidelného kolektivního shledání. Každé takové s sebou nese nutnost se jednak vytáhnout před ostatními svou zručností a pak u toho také musíte něco jíst.

Takže bylo jasné, že den to bude pěkný.

Na pondělí třetího dubna jsme proto koupili beránky, zajdu, mazanec, čokoládová vejce, udělala se vaječná pomazánka a aspiková roláda a podle plánu jsme – samý zpočátku bojácný začátečník – pod vedením jednoho profíka, vyráběli pomlázky. Většinou poslepu a z osmi proutků. Úplně všichni jsme to bez problémů zvládli, jako bychom se s touto dovedností už narodili.

Byl to doslova nářez.

Bylo v plánu vytvořit i pár vajec z polystyrenu, respektive už existující šablony nazdobit co nejšíleněji tak, aby to případné koledníky v inkriminovaný moment velikonočního lynčování zaskočilo natolik, že zapomenou, proč vůbec přišli.

Vybavili jsme se vydatně tunou lepidla, kýblem třpytek, mašlemi, krepákem, papírem klasickým a různými vykrajovátky, provázky, drátky a korálky. A nic z toho nebylo. Jediná, kdo vyrobil vejce, byla Andy.

Nás ostatní zaujaly proutky. Nakonec krepák se ke zdobení pomlázek hodí výborně, takže do zásob jsme přeci jen sáhnout museli.

A co zbylo, se neztratí.

Bylo nás – jako většinou – kolem deseti, plus dva psi.

Ti si nakonec pomlázku také užili (vis. komentovaná fotoreportáž ze psího tvoření, kterou v naší rubrice také najdete.

Všichni jsme to přežili ve zdraví, nezbývá než být rádi a připravovat se na další rok.

Zdravíme vás všechny a děkujeme za účast.


Obrázky