Vánoční posezení

Publikováno 16.02.2024 00:38 Odbočka Kyjov


Obrázek

Přijedou mezi nás i ti, kteří běžně ze zdravotních důvodů se nemohou účastnit našich pravidelných aktivit. Takže je to i takové malé, společenské a sváteční setkání. Na tom letošním setkání nám v úvodu pásmo koled zazpíval náš pěvecký sbor Pastelky. Kdo už má na svátky napečeno, přinese malou ochutnávku i pro ostatní, takže se stoly zaplní samými sladkostmi jednohubky, my pak dodáme ovoce a něco na přípitek.

Zároveň odtajníme výsledky čtyřkolové společenské deskové hry „Člověče nezlob se!“, která probíhá už někdy od listopadu a díky tomu, že hrací plato je upraveno i pro nevidomé, může hrát každý sám za sebe dle našeho už léty propracovaného systému. Každé družstvo je po zásluze odměněno vánoční kolekcí a diplomem. Nezapomínáme na vyhodnocení toho hráče, který nahrál nejvíce bodů, a tak získává titul krále a obdrží jednu náhražku korunovačních klenot. Letos se jím stala liduška Kristová.

A protože jsou před námi svátky vánoční, tedy štědrosti, tak se u nás naděluje plnýma hrstma. Sladkou odměnu si odnesou i ti, kteří se aktivně podíleli i na průběhu celonárodní sbírky Bílá pastelka a taktéž odměnu si odnesli ti, kteří se během roku zapojili do Čtenářské výzvy naší odbočky a do 10. prosince nám odeslali seznam přečtených knih, v našem případě zvukových, dle zadaných témat. Že letos to byly jenom ženy je náhoda, věříme, že řady této prima výzvy se rozrostou. Nezapomínáme ani na naše aktivní dobrovolníky.

Někteří si se svými blízkými přáteli vymění malou drobnost pro radost, všichni pak obdrží drobný dárek od našich keramiků, kterým si mohou ozdobit svůj vánoční stromeček, a nakonec dojde k veliké nadílce. Kdo přinese vánočně zabalený dárek pod stromek, při nadělování také jeden dostane a je na něm, zda si jej uchová jako překvapení pod svůj stromek, aby měl o jeden dárek navíc.

A pak už nezbývá než si nacpat bříška, popovídat si, popřípadě zazpívat a pomaloučku se rozjet do svých domovů a připravit se na své sváteční dny. My ty naše už prožili, vzájemně si popřáli hlavně pevné zdraví, abychom se mohli takto pospolu setkávat i nadále.


Obrázky

Zahajuje pěvecký sbor Pastelky Zahajuje pěvecký sbor Pastelky
Tak jsme se sešli Tak jsme se sešli
Odměny Odměny
Vítězné družstvo turnaje Vítězné družstvo turnaje "Člověče nezlob se!"
Liduška je KRÁL Liduška je KRÁL
Dobrovolníci z našich řad  při sbírce Bílá pastelka Dobrovolníci z našich řad při sbírce Bílá pastelka
Zástupce dobrovolníků-.studentů Zástupce dobrovolníků-.studentů
Absolventky Čtenářské výzvy Absolventky Čtenářské výzvy
Drobnost pro každého Drobnost pro každého
Dárky od Ježíška Dárky od Ježíška