Vánoční Praha členů odbočky Vsetín

Publikováno 06.12.2018 12:14 Odbočka Vsetín


Obrázek

Již od začátku roku jsme se těšili na koncert pro zdravotně postižené ve Španělském sále spojený s dalšími aktivitami v hlavním městě předvánoční Prahy.

Do Prahy jsme přicestovali v neděli, po příjezdu a ubytování jsme navštívili odpolední muzikál Sněhová královna v divadle Hybernia. Vystoupení bylo na vysoké úrovni. Představily se známé herecké osobnosti jako např. Dagmar Patrasová a další. Po představení jsme se za deště odebrali na Staroměstské náměstí s nově otevřeným orlojem, ovšem počasí nám přímo nepřálo. Pršelo a pršelo.… Večer jsme zakončili ve vyhřáté restauraci Nebeská vůně, kde jsme v předem objednaném salonku povečeřeli, zahráli si zábavnou hru Qardo za přítomnosti autora této hry pana Václava Fanty.

Následující den jsme se po snídani přesunuli do paláce Colloredo – Mandsfeld. Užili jsme si nejen příjemného popisu této vzácné památky, ale workshopu, kde jsme si vyzkoušeli různou rukodělnou  tvorbu předmětů z nabídnutých materiálů. Největší úspěch slavilo pletení vánočky a předávání poznatků o pečení vánočních dobrot.

Dále následovala prohlídka s průvodkyní po Karlově náměstí a přilehlém okolí, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí z historie této části Prahy. Večer jsme byli nadšeni, jako každoročně, příjemnou atmosférou a slavnostním koncertem ve Španělském sále.

Poslední den našeho pobytu jsme věnovali návštěvě prodejny Tyflo-pomůcek na Krakovské ulici, kde se nám personál prodejny příkladně věnoval.

Jako bonus byla pro nás návštěva Kostela Panny Marie Vítězné na Malé Straně s cennou barokní památkou - soškou Pražského Jezulátka.

Domů jsme odjížděli s hřejivým pocitem nad novými poznatky a krásnými zážitky z hlavního města.

Již dnes se těšíme na další ročník slavnostního koncertu v krásném prostředí Pražského hradu.

 

Ludmila Pavelková

 

 


Obrázky