V šumperské odbočce se ochutnávaly zdravé potraviny

Publikováno 10.09.2016 12:11 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

V ŠUMPERSKÉ ODBOČCE SE OCHUTNÁVALY ZDRAVÉ POTRAVINY

 

První zářijové pondělí se v klubovně šumperské odbočky SONS konala beseda s paní Ivanou Gajdošovou o zdraví prospěšných potravinách. Beseda byla zaměřena převážně na ochutnávku produktů z nabídky provozovny Bioagra NATURA v Šumperku, která svůj provoz zahájila JIŽ v roce 1991.

Poté, co jsme se dozvěděli něco z historie a filozofie obchodu a seznámili se s principem potravinové pyramidy, jsme přešli k samotné ochutnávce. A chuťové buňky jsme tentokrát rozhodně nešetřili.

Jako první a nejvíce zastoupeny byly obiloviny. Vyzkoušeli jsme například tofu, sóju, pomázánky, sušenky,, sójové výrobky…atd. Pokračovali jsme šťávou z červené řepy, karobovými tyčinkami a nezapomnělo se ani na kustovnici čínskou, která je známa svými blahodárnými účinky. Nakonec jsme ochutnali rýžový a datlový sirup, kterými se nahrazuje v jídelníčku cukr. Někomu chutnalo tohle, někomu tamto, ale každý si našel svého favorita.

Naše velké díky patří paní Gajdošové za ochotu a vstřícnost při zajišťování besedy, provozovně Bioagra NATURA a jejím dodavatelům. DĚKUEME.

 

Libuše Skálová


Obrázky

01 01
02 02
03 03
04 04