V klubovně nezní jen čeština

Publikováno 02.04.2022 14:52 Odbočka Šumperk


Obrázek

V klubovně nezní jen čeština

Od října loňského roku navštěvuji kurz Angličtiny pro začátečníky, který se koná každých 14 dní v pondělí v naší klubovně. Úterky pak patří kurzu pro pokročilé, na který mám, pravda, ještě hromadu času, pokud vůbec někdy. Přesto, že jsme teprve začátečníci, je výuka pestrá a zajímavá. Většinou začínáme bohatou tematickou slovní zásobou, téma nových slovíček si můžeme sami vybrat, pokud nás nějaké zajímá. Když probereme novou slovní zásobu, vrhneme se na gramatiku. Krátce zopakujeme látku z minulé hodiny a začneme se učit něco nového.

Nejprve nám naše paní učitelka novou látku vysvětlí a pak už následuje samotná praxe formou překládání, abychom se utvrdili, že všemu správně rozumíme.

Nechybí ani občasné domácí úkoly, v nich se snažíme opakovat od všeho něco, abychom nezapomněli ani dřívější učivo.

Výuku si zaznamenáváme tak, jak to komu vyhovuje: někdo zapisuje na počítači, někdo na papír a z každé hodiny pořizujeme i zvukovou nahrávku.

Do kurzu jsem vstupovala s tím, že jsem se angličtinu učila jako dítě školou povinné a od té doby jsem toho spoustu zapomněla. Už během prvního půl roku jsem se naučila plno nového, ať už jde o slovíčka či gramatiku.

Myslím, že závěrem se mohu vyjádřit i za ostatní účastníky (vlastně teď už pouze účastnice), že nás ten náš začátečnický kurz baví. Aniž bychom byli banda šprtů, o domácí úkoly si obvykle říkáme sami a společně je vymýšlíme, protože to zkrátka chceme umět. A možná byste nevěřili, kolik zábavy se dá při takovém vymýšlení domácího úkolu zažít! A kdybyste se přece jen chtěli přesvědčit, jsem si jistá, že nikdy není pozdě.

  • Petra Voglová -   

Obrázky