V Šumperku vystoupí duo VojoDeyl

Publikováno 26.06.2023 13:42 Odbočka Šumperk


Obrázek
Začíná: 20.07.2023 17:30
Končí: 20.07.2023 19:00
Kde: Dvorek Městské knihovny T. G. Masaryka Šumperk

 Ve spolupráci s Městskou knihovnou T. G. Masaryka připravujeme na čtvrtek 20. července 2023 koncert dua VojoDeyl. Vystoupení proběhne na dvorku Městské knihovny v Šumperku, za nepříznivého počasí v jejim velkém sále. Duo tvoří nevidomý Radim Vojtek a Martin Deyl a jejich repertoár tvoří lidové I populární skladby. Těšit se můžete na housle, klávesy, kytaru I velmi hezký zpěv.

Radima Vojtka a Martina Deyla jsme měli možnost slyšet minulý rok v šumperském klášterním kostele Zvěstování Panny Marie a jejich vystoupení můžeme jen doporučit.

 

 

Koncert se koná u příležitosti 29. Ročníku festivalu Dny umění nevidomých a za podpory Města Šumperk, Olomouckého kraje a Ministerstva kultury ČR.

 

Duo VojoDeyl vzniklo oficiálně pod tímto názvem přibližně v roce 2016, ve složení Radima Vojtka a Martina Deyla. Hrávají při mnoha příležitostech, jako jsou koncerty, oslavy, svatby, firemní večírky, atd.

Radim Vojtek vystudoval konzervatoř ve dvou oborech, a to hra na klavír a hra na housle. Jako další obor vystudoval Ladění klavírů a příbuzných nástrojů. Dále učí hru na housle a klavír v ZUŠ Dolní Němčí.

Působí i v cimbálové muzice Falešnica, kde zastupuje post primáše.

V roce 2006 natočil společně s Anetou Langerovou Píseň pro světlušku, se kterou absolvoval v roce 2007 turné po Česku a Slovensku.

Na základě seznámení Radima Vojtka a Anety Langerové mělo toto duo možnost později vystoupit společně s Anetou Langerovou.

V roce 2018 bylo duo VojoDeyl pozváno na dvoutýdenní cestu po státě Illinois, kde absolvovalo 7 koncertů.

 

Martin Deyl učí hru na kytaru a elektrickou kytaru v ZUŠ v Uherském Hradišti. Studoval hru na kontrabas a kytaru na konzervatoři v Praze. Působil taky v

Pražském smyčcovém orchestru na postu kontrabasisty a v dechové hudbě Kosenka jako zpěvák. V mládí hrával v mládežnických rockových kapelách. Na střední škole nastoupil do školní cimbálové muziky a začal studovat kontrabas na ZUŠ v Hluku což ho dovedlo až na dráhu kontrabasisty. Nyní vede mladé rockové kapely pod záštitou ZUŠ Uherské Hradiště, hostuje v cimbálových muzikách na Moravě, Slovensku a hrává i s goralskými kapelami v Polsku.