Událo se - Diskusní klub u kávy a Setkání v muzeu

Publikováno 22.03.2023 15:41 Odbočka Nový Jičín


Diskusní klub u kávy  Fotokoláž z únorového Diskusního klubu u kávy.

V únoru proběhl první letošní Diskusní klub u kávy. Sešli jsme se po dlouhé době i s těmi, kteří nás ze zdravotních důvodů nemohou navštěvovat častěji a bylo to opravdu moc milé a příjemné setkání.

Probrali jsme současnou situaci, připravované aktivity a rekondiční pobyt a ukázali jsme si některé z našich nových kompenzačních pomůcek, které máme pro zájemce k dispozici také k zapůjčení.

 

 

Setkání v muzeu

Fotokoláž z únorového Setkání v muzeu.První letošní přednáška v muzeu byla opravdu velmi zajímavá a zábavná. Pan Miroslav Bitter, který nám v loňském roce vyprávěl o historii obrany českých a moravských hradů, si pro nás tentokrát připravil přednášku o středověké hradní kuchyni.

Nejen, že jsme se dozvěděli, spoustu zajímavostí, skvěle se pobavili při někdy až bizardních zvycích našich předků, ale také jsme měli možnost ochutnat vynikající víno a pravou medovinu z hradu Křivoklát. Obojí připravené podle původní středověké receptury.

Protože se středověká kuchyně bohatých pánů vyznačovala používáním spousty druhů více či méně vzácného koření, připravil si pro nás pan Bitter čichový kvíz.

K našim pravidelným přednáškám v Novojičínském muzeu vždy patří také haptická prohlídka. Fotokoláž z únorového Setkání v muzeu.Tentokrát jsme si mohli prohlédnout zelené nebo také lesní sklo, středověkou keramiku, cínové a měděné nádobí a železný nůž a srp ze sbírek muzea.

Fotokoláž z únorového Setkání v muzeu.Děkujeme zaměstnancům muzea, kteří věnují spoustu času, důvtipu a kreativity tomu, aby nám každý měsíc připravili zajímavé a pro nás dostupné přednášky.

Hanka Petrová